Klaus Iohannis: „Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog!”

Klaus Iohannis: „Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog!”

Președintele României, Klaus Iohannis, căruia i s-a tot reproșat în ultima vreme faptul că a stat departe de criza politică prin care țara a trecut, în paralel cu cea sanitară, a ieșit astăzi public și a spus că le cere politicienilor din coaliție să fie mai focusați asupra interesului public și mai puțin pe dispute.

Iohannis se arată mulțumit acum de felul în care liderii coaliției de guvernare au gestionat recenta criză politică și susține că miniștri nu ar trebui să caute scuze și nici să se victimizeze, făcând, evident, referire la fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Am încredere că cei din coaliție vor continua să rămână la fel de uniți. Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas într-un mod echilibrat. Prioritatea 0 este acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cât mai multor români, mai ales că încă traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere epidemiologic. Este o provocare complexă pentru toată lumea, nu doar pentru medicii aflați în prima linie, ca și pentru tot restul societății. (…)

În tot acest tablou, Ministerul Sănătății are un rol fundamental. Aștept de la doamna ministru al Sănătății multă responsabilitate și implicare. Este foarte important ca ministrul să acționeze eficient și să comunice constant, să le explice românilor care este situația la zi, care sunt pașii de urmat și planul de măsuri avut în vedere.(…) Greșelile sunt inerente atunci când se acționează permanent sub presiune, însă ca să putem reuși este absolut  esențial ca tot acest efort colectiv să se bazeze pe o colaborare onestă și loială, mai ales la nivelul structurilor de decizie.„, a declarat Iohannis.

Acesta insistă asupra faptului că e important ca disputele politice să se oprească, pentru a lăsa timp și implicare în problematica rezolvării crizei sanitare.

Nu este momentul intensificării conflictelor sau orgoliilor politice de nicio parte. Votul primit de la  cetățeni cu doar câteva luni în urmă ne obligă pe toți să acționăm matur și responsabil.  (…) Așadar, le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare. Pe scurt, le cer să aibă ca prioritate agenda cetățeanului!„, a mai punctat președintele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.