miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMihai Chirica: "Sunt cu conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui...

Mihai Chirica: „Sunt cu conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu”

După ce Costel Alexe a anunțat că se autosuspendă din funcția politică deținută, și Mihai Chirica a decis să-i urmeze exemplul. Aceste autosuspendări din funcțiile politice se vor, cel mai probabil, a fi niște mutări de imagine, menite să protejeze PNL.

De altfel, chiar premierul liberal, Florin Cîțu, a declarat astăzi că deciziile celor doi lideri PNL din Iași sunt „tardive”.

Trebuie spus că ambii liberali ieșeni, Alexe și Chirica, susțin în cadrul unor declarații publice făcute în ziua autosuspendării că sunt nevinovați și chiar că susțin lupta împotriva corupției. Primarul orașului Iași, Mihai Chirica, a plusat chiar, susținând că are conștiința împăcată nu doar în fața oamenilor, ci și a lui Dumnezeu.

Chirica susține că niciuna dintre acuzațiile care îl vizează nu este reală și că timpul va demonstra că lui i s-a făcut o nedreptate. Cu toate acestea, nici el nu crede necesară o demisie de onoare din funcția administrativă pe care o deține în prezent.

Eu, personal, ca primar și ca lider politic, am devenit ținta unor atacuri politice și de altă natură care nu se mai opresc. În toată această perioadă am fost pus în situații inedite, neașteptate și, mai ales, în contradicție cu principiile mele morale și obiectivele mele politice și administrative. Din păcate, la Iași, partidele politice au încetat să fie vehicule ale competiției de idei, dialogului și negocierii pentru cele mai bune soluții pentru comunitate și au devenit instrumente de luptă și distrugere a persoanelor și instituțiilor.
Pe de altă parte, așa cum am declarat și în luna ianuarie a acestui an, nu vreau ca acuzațiile care îmi sunt aduse să prejudicieze imaginea unui partid care m-a primit în rândurile sale și cu care am făcut echipă pentru continuarea schimbării în bine a Iașului. Nu am renunțat la acest principiu și la această decizie.

Din aceste motive am decis ca începând de astăzi, 28 aprilie 2021, să mă suspend din funcția de președinte interimar al Filialei Iași a PNL. (…) Sunt cu conștiința împăcată în fața ieșenilor și a lui Dumnezeu, sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra cât mai repede acest lucru!”, a scris Chirica pe Facebook.

Despre acuzațiile care îl vizează, Chirica spune că întotdeauna a avut grijă ca legea să fie respectată și că a contribuit chiar, personal, la denunțarea neregulilor.

Aș mai preciza că, în speța de ultimă oră care m-a pus într-o situație dificilă, acordul de asociere dintre Primărie și o societate comercială datează din 2005, iar în toată această perioadă a fost verificat de către juriștii municipalității și nu numai. Când am sesizat nereguli, am contribuit în mod direct la demonstrarea încălcării flagrante a gestionării derulării acelui acord și am delegat misiunea denunțării acestor nereguli celor care, prin fișa postului, au această obligație și care, iată, nu s-au achitat de ea.

Timpul va demonstra că nicio acuzație de natură penală lansată împotriva mea nu este adevărată și că mi-am respectat jurământul față de ieșeni și oraș.”, mai precizează Chirica.

Chirica este la al doilea mandat de primar în Iași, fiind întâi reprezentant PSD, apoi candidat și carte câștigătoare a PNL.

Procurorii susțin că în cursul anului 2013, Mihai Chirica a aprobat mai multe documente prin care se solicita „achiziţionarea a patru autoturisme cu un grad de operativitate ridicat şi dotate corespunzător”, aprobând ulterior şi Caietul de sarcini privind furnizarea” acestora prin leasing operaţional. În document au fost „inserate” specificaţii tehnice specifice unui anume producător şi unei anume mărci.

Surse judiciare vorbesc și despre un al doilea dosar penal deschis recent, în care numele lui Mihai Chirica ar ocupa un loc de frunte.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare