vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTanczos Barna, acuzat că încearcă sabotarea strategiei forestiere europene

Tanczos Barna, acuzat că încearcă sabotarea strategiei forestiere europene

O organizație de mediu îl acuză pe ministrul Tanczos Barna de faptul că ar încerca sabotarea strategiei forestiere europene, semnând o scrisoare inițiată de Austria în care se solicită ca strategia europeană în materie de păduri să aibă ambiții reduse pe parte de protejare a biodiversității.

Scrisoarea este redactată în numele miniștrilor Mediului din Austria, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Latvia, Polonia, România și Slovacia și cere luarea în considerare la nivel prioritar a aspectelor economice și sociale în detrimentul celor privind protecția pădurilor.

Asociația de mediu Agent Green susține că poziția aceasta este, de fapt, chiar poziția industriei forestiere, iar aderarea Ministerului Mediului la ea arată dezinteresul pentru dezvoltarea unei politici forestiere coerente în România.

Această poziție reprezintă întocmai poziția industriei forestiere și nu este de înțeles de ce România a semnat aceasta scrisoare, având în vedere ca în România există deja prevederi clare pentru amenajamente silvice și pentru monitorizarea pădurilor prin IFN și SUMAL. „, arată asociația de mediu.

Mai mult, lipsa unei strategii în domeniu afectează pe termen lung situația mediului din țara noastră, iar fenomenul deșertificării este din ce în ce mai accentuat. Scăderea ambițiilor cu privire la strategia europeană privind pădurile nu ar face altceva decât să agraveze situația, și așa problematică.

România ar avea doar de câștigat dacă strategia europeană ar fi foarte ambițioasă, la momentul acesta proprietarii de păduri din România fiind în dezavantaj față de alte state tocmai prin faptul că în alte state nu există necesitatea realizării de amenajamente silvice (ex. Suedia și Finlanda). Proiectul inițial de strategie (căruia i se opun respectivii miniștri) prevedea și necesitarea realizării unor planuri naționale strategice pentru păduri, ceea ce lipsește în România, și al căror efect îl vedem prin lipsa unei politici forestiere coerente în România.„, mai arată Agent Green.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare