Rugăciunea unui chirurg din Târgu Jiu: „Doamne, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”

Rugăciunea unui chirurg din Târgu Jiu: „Doamne, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”

Chirurgul Gheorghe Neață, medic al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a fost reținut pentru 24 de ore de procurori, sub acuzația de luare de mită. Microfoanele montate în cabinetul medicului arată că acesta se ruga la Dumnezeu să-l ferească de boală și… de procurori.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj comunică public faptul că mai multe denunțuri au dus la întocmirea unui dosar pe numele chirurgului Gheorghe Neață, acuzat în trecut și la malpraxis. Astăzi a avut loc o percheziție la cabinetul mediului, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în urma căreia procurorii au descoperit sume considerabile de bani, în lei și valută, bani depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinet. Tot acolo s-au găsit și multe alte bunuri, care se oferă de obicei cu titlul de „atenții” medicilor: băuturi, cafea, parfumuri sau țigări.

Microfoanele montate în cabinetul medicului arată faptul că acesta obișnuia să spună zilnic o rugăciune. Rugăciunea însăși este o dovadă pentru procurori că medicul era conștient de activitățile ilicite și știa că e posibil ca, la un moment dat, să plătească pentru ele.
Doamne. Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A ….fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!”

În comunicatul de presă, procurorii mai arată și alte frânturi de gânduri personale ale chirurgului acuzat de luare de mită.

De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: «Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!»

Până în prezent s-au aprobat în acest dosar, potrivit procurorilor, 13 infracţiuni de luare de mită. Iniţial au existat patru denunţuri, patru martori denunţători, care au conturat faptul că medicul chirurg respectiv condiţionează actul medical, pretinzând şi primind sume de bani. Ulterior, în perioada 6 – 16 iunie 2021 procurorii au arătat că medicul chirurg respectiv a primit sume de bani şi diferite bunuri, de la un număr de nouă persoane.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.