joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDumnezeu, vedeta discursurilor liderilor PNL în alegerile interne: “Au sărit mulți pentru...

Dumnezeu, vedeta discursurilor liderilor PNL în alegerile interne: “Au sărit mulți pentru că am îndrăznit să vorbesc de credința în Dumnezeu… noi o avem în statut”

În alegerile interne care se desfășoară în această perioadă la nivelul filialelor PNL din țară, apare o temă recurentă, pe care liderii partidului nu ezită să o folosească în discursurile lor cu miză politică: Dumnezeu.

După ce zilele trecute, Ludovic Orban s-a referit la partenerii de guvernare ca la niște oameni pe care nu i-a văzut jurând pe Biblie, astăzi el a revenit cu justificări și explicații pe aceeași linie de gândire la alegerile interne care s-au desfășurat în PNL Teleorman, în fața a sute de oameni adunați la Sala Polivalentă din Alexandria. Deranjat de faptul că discursul său inițial a fost considerat retrograd și, în mare măsură, mai apropiat de retorica AUR, Orban a mărturisit în fața organizației Teleorman a partidului că nu înțelege de ce a sărit toată lumea atunci când s-a referit la credința în Dumnezeu (n.r. – de fapt, lumea “a sărit” cu privire la jurământul pe Biblie, în esență blasfemic).

Câteva cuvinte vreau, totuși, să vă spun, că ați văzut că au sărit mulți pentru că am îndrăznit să vorbesc de Biserică, să vorbesc de credința în Dumnezeu, să vorbesc de valorile noastre naționale. Eu nu știu de ce au sărit, pentru că noi le avem în statut. Doctrina trebuie să îmbine valorile democrate, creștine și conservatoare, moțiunea din 2017 a fost o moțiune care a avut elemente foarte serioase de identitate națională, care a avut elemente serioase de apărare a Bisericii, de apărare a statului românesc, a valorilor, principiilor și identității românilor. “, a declarat Orban la alegerile interne din Teleorman.

Pe de altă parte, acesta a continuat să insiste asupra rolului esențial al Bisericii și asupra nevoii PNL de a o apăra.

Noi suntem partidul care oferă garanția că România face parte din zona euro-atlantică, partener de încredere atât la nivel NATO, cât și UE. Pe de altă parte, sunt convins că ne vom prinde în horă și peste sute de ani, sunt convins că vom dansa sârbă și peste sute de ani, sunt convins că vom lăcrima când auzim o doină, o baladă compusă de-ai noștri, care ne reflect sufletul și trăirile și peste sute de ani, că vom apăra Biserica. Ce este comun fiecărei comunități? În fiecare comunitate există o turlă de biserică. Românii sunt poporul în care cel mai mare procent crede în Dumnezeu. Nu trebuie să ne temem de aceste lucruri, ele fac parte din noi, pentru că noi suntem PNL, partidul neamului românesc.”, a mai spus, aproape strigând, Ludovic Orban.

Nici Rareș Bogdan, prezent și el în cadrul aceluiași eveniment, nu s-a putut abține din a invoca divinitatea la un eveniment politic. Cu emfază și cu tonul foarte ridicat, acesta a ținut să sublinieze faptul că “românii rezistă doar în fața lui Dumnezeu”. Greu de înțeles mesajul, de vreme ce “rezistența” în fața divinității nu face tocmai parte din ideea generală pe care a vrut s-o transmită fostul om de televiziune, dar am remarcat că, din nou, discursul s-a concentrat în jurul lui “Doamne-ajută!”, în aplauzele răsunătoare ale publicului.

Alegeri interne – PNL Teleorman

“Vă doresc să înțelegeți că acest partid, construit pe o doctrină națională, cu valori creștine, niciodată nu-și va întoarce fața de la Bunul Dumnezeu, pentru că românii rezistă doar în fața lui Dumnezeu și îngenunchează exclusiv în fața lui Dumnezeu, în rest în fața nimănui. Vă mulțumesc, ne vedem probabil încă o dată la susținerea moțiunilor, dar cu siguranță pe data de 25 septembrie la București la marele congres al unității în crez și în credință a PNL. Cu bunul Dumnezeu înainte! Doamne-ajută!”.

Alte comentarii sunt de prisos…

Urmăriți întregul eveniment live aici: Alegeri interne PNL

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare