joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFestivalul Internațional de Film de Animație, instrument de exprimare a diversității culturale...

Festivalul Internațional de Film de Animație, instrument de exprimare a diversității culturale europene

Festivalul Internațional de Film de Animație (ABIFF) este, potrivit organizatorilor săi, o manieră de promovare și înțelegere a unității în diversitate, care caracterizează Europa. El s-a desfășurat în luna iulie, la București, și este acum multiplicat în mai multe județe din România.

În esență, ABIFF are ca temă definitorie relaţia majoritate – minorități etnice. Festivalul va deveni un obiectiv turistic, căutând totodată să înlesnească exportul de servicii artistice în audiovizual, augmentat, prin activitățile conexe, dezvoltarea competențelor antreprenoriale în domeniul cultural și dezvoltarea abilităților de utilizare TIC în creația culturală.

În cadrul Proiectului ABIFF va fi realizat și un scurtmetraj de animaţie având ca temă relaţia dintre majoritate și minoritățile etnice. Acţiunea filmului de animație se va petrece în România şi va descrie relaţia dintre un băiat/fată membru al majorităţii (român) şi o fată/băiat aparţinând unei minorităţi etnice  (conlocuitoare/emigrant/refugiat în funcţie de votul publicului)

Cele 2 personaje principale vor trece prin diferite aventuri încercând să dreseze același câine, fiecare în limba maternă. Publicul va fi implicat direct în finalizarea Scenariului, având posibilitatea de a alege modul de desfășurare a acțiunii în anumite momente cruciale. Scenariul va fi definitivat în urma unui joc online, cu scopul de a promova diversitatea culturală și de a oferi un model de rezolvare a posibilelor tensiuni între minoritățile etnice şi populația majoritară.

Festivalul va fi multiplicat în mai multe județe din România, unul dintre ele fiind și județul Teleorman. Astfel, două proiecții de film vor avea loc la începutul lunii septembrie la Librăria din Alexandria, unde sunt invitați tineri liceeni, dar și oameni cărora le place filmul de animație cu mesaj social profund.

Festivalul Internațional de Film este un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului Ro-Cultura.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare