vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVîlceanu gafează din nou: nu știe cât e salariul minim

Vîlceanu gafează din nou: nu știe cât e salariul minim

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu face câte o gafă la fiecare nouă ieșire publică. După ce în prima zi de mandat a contrazis datele oficiale ale INS, potrivit cărora inflația e de 5%, acum acesta a demonstrat presei că nu știe valoarea salariului minim.

Dan Vîlceanu, propunerea pentru care Florin Cîțu s-a luptat pentru portofoliul Finanțelor, demonstrează, încă de la numire, că nu are cunoștințe solide în materie de Finanțe, deși are în mână răspunderea pentru gestionarea resurselor unei țări întregi. În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc marți, Dan Vîlceanu nu a știut să răspundă la întrebarea unui jurnalist, care l-a întrebat care este valoarea salariului minim.

Reporter: Cât e salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: “Poftiți?”

Reporter: Salariul minim în mână, net în România?

Dan Vîlceanu: “E în jur de 1.600 și ceva”.

Reporter: 1.386

Dan Vîlceanu: „E 2.380 salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300. Dar mă rog…”

Reporter: Atât este.

Dan Vîlceanu: “OK”.

Momentul a fost intens comentat și în mediul online, unde atitudinea lui Dan Vîlceanu pare să fi amintit oamenilor de atitudinea lui Florin Cîțu care, întrebat despre prețul pâinii, acesta a spus că nu știe, de vreme ce nu mănâncă pâine. Din păcate, însă, neștiința lui Dan Vîlceanu poate avea efecte mult mai nocive pe termen lung decât aroganța lui Florin Cîțu.

De altfel, Elena Calistru, fondatorul asociației Funky Citizens a comentat pe marginea acestei noi gafe a ministrul de Finanțe, susținând că ministrul proaspăt desemnat pare să nu aibă nici măcar o minimă pregătire în domeniul de care acum se ocupă.

Problema mai mare e că dacă ești ministrul Finanțelor și nu ai habar ce impact la nivel macroeconomic are acest simplu număr, atunci cu greu poți să înțelegi cum să intervii pe fiscalitate, după cum nu știu cum ai putea să construiești bugetul (căci hei, la o asemenea masă de salariați trebuie să raportezi și încasările din impozitul pe venit, și ce se duce la bugetele locale, și contribuțiile care alimentează fondul pentru sănătate și din care sunt decontate în majoritate serviciile medicale, și contribuțiile pentru plătit pensiile, și încasările din amenzi și câte și mai câte…) Așadar mie nu mi se pare doar aroganță cum am văzut prin unele comentarii, ci e spre înfricoșător că am ajuns ca inclusiv în domenii cheie să nu mai avem oameni care încearcă, pe cât posibil, măcar să își facă o minimă pregătire pe 2-3 lucruri de bază. Mare rușine!„, a scris Elena Calistru pe Facebook.
REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare