joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticStelian Ion, după demitere: "Premierul Florin Cîțu arată că nu are respect...

Stelian Ion, după demitere: „Premierul Florin Cîțu arată că nu are respect pentru lege”

Stelian Ion a fost demis miercuri seara din funcția de ministru al Justiției, după o întreagă polemică între PNL și USR-PLUS pe marginea PNDL3 și a desființării SIIJ. Decizia a fost luată de premierul Florin Cîțu, care și-a motivat gestul prin aceea că Ion s-ar opune reformelor din Justiție.

Stelian Ion a reacționat public la puțin timp după anunțarea deciziei premierului, spunând că există și un substrat nevăzut în spatele acestei evoluții. El îl acuză pe Florin Cîțu că nu are niciun respect pentru lege și susține că e doar o chestiune de timp până când Florin Cîțu va pierde funcția de premier.

Citește și: Desființarea SIIJ stagnează: ministrul Justiției acuză lipsa voinței politice

Fostul ministru al Justiției lansează și acuzații mai grave la adresa premierului liberal.

Șantaj și iresponsabilitate înseamnă să îi ceri imperativ ministrului justiției să îți dea un aviz la minut pe un proiect cu miză uriașă pentru care termenul legal de avizare este de 4 zile lucrătoare de la primirea originalului. Precizez încă o data că nici până la această oră originalul proiectului PNDL 3 nu a fost trimis la Ministerul Justiției pentru obținerea avizului.„, susține Stelian Ion.

Mai mult, Ion spune că substratul nevăzut al acestei demiteri ar consta în faptul că urma procedura de numire a procurorilor de rang înalt, acesta fiind un punct major al divergențelor în cadrul arcului guvernamental.

Nu este prima dată când Florin Cîțu demite un ministru al USR-PLUS, anterior fiind remarcabil cazul demiterii lui Vlad Voiculescu din poziția de ministru al Sănătății. Acum, însă, se pune foarte serios problema în interiorul USR-PLUS de ieșire de la guvernare și se discută chiar despre o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu.

Stelian Ion amintește și antecedentele din trecutul lui Florin Cîțu, care ar demonstra că acesta nu are niciun fel de respect pentru lege.

Premierul Florin Cîțu arată în seara aceasta încă o dată că nu are respect pentru lege, pentru Constituție. Având în vedere antecedentele sale, poate că nu este de mirare.„, a mai notat Stelian Ion pe Facebook la puțin timp după anunțarea demiterii sale.

 

Florin Cîțu și-a explicat și el decizia și susține că Stelian Ion s-ar fi opus modernizării României, iar decizia luată era necesară.

Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară.”, a notat Florin Cîțu pe Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare