joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAUR a intrat în vizorul Parchetului General

AUR a intrat în vizorul Parchetului General

„Minimalizarea Holocaustului”, iată infracțiunea pentru care sunt acum cercetați cei de la AUR de către Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

După cum știm, la începutul acestei luni, printr-un comunicat de presă referitor la problemele educației, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze”, liderii AUR au susținut, în scris, că educația sexuală și istoria Holocaustului sunt „teme minore”.

Alianţa pentru Unirea Românilor atrage atenţia asupra faptului că, în ultimii ani, se constată o acţiune sistematică de subminare a calităţii învăţământului din România prin ridicarea la rangul de „materii” a unor teme minore sau care pot face obiectul unor simple lecţii în cadrul materiilor existente (ex. educaţie sexuală, istoria Holocaustului, etc.), în paralel cu reducerea importanţei acordate materiilor fundamentale pentru formarea noilor generaţii: ştiinţele exacte, Limba şi literatura română, Istoria naţională”, se arată în comunicatul menționat mai sus.

Reacțiile nu au întârziat să apară și multe voci susțin că o astfel de referire la o pagină dureroasă din istorie ar trebui să fie motivul scoaterii AUR în afara legii. De altfel, este știut faptul că negarea Holocaustului este ilegală.

Câteva zile mai târziu, Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că a început cercetările in rem într-o dosar deschis în urma unei sesizări din oficiu pe această temă.

La data de 6 ianuarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal privind comunicatul de presă emis pe 3 ianuarie 2022 de partidul AUR, intitulat „Experimentele ideologice asupra copiilor din România trebuie să înceteze!”, în care se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 6 alin. 1 din OUG nr. 31/2002, respectiv în varianta „minimalizarea în mod evident, prin orice mijloace, în public, a holocaustului ori a efectelor acestuia”., arată Parchetul General într-un comunicat de presă.

Mai multe voci din spațiul public susțin că atitudinea AUR în acest caz este una periculoasă și profund ilegală, lucru care ar trebui să ducă la sancțiuni drastice.

Dosarul a fost întocmit ca urmare a unei sesizări din oficiu.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare