Petiție pentru eliminarea pensiilor speciale: „Aceste privilegii nu trebuie să mai existe!”

Petiție pentru eliminarea pensiilor speciale: „Aceste privilegii nu trebuie să mai existe!”

Potrivit unor statistici, peste 185.000 de români încasează, în prezent, pensii speciale în fiecare lună. Valoarea unei astfel de indemnizații poate ajunge la peste 70.000 de lei. Comunitatea DECLIC a lansat o petiție pentru eliminarea acestor privilegii.

Deși e o perioadă lungă de când guvernanții vorbesc despre tăierea pensiilor speciale ca despre o prioritate, în fapt, lucrurile nu stau deloc astfel, demersurile reale în acest sens fiind doar declarative. În aceste condiții, Comunitatea DECLIC a lansat o petiție prin care cer eliminarea pensiilor speciale, așa cum s-a promis în campaniile electorale de până acum.

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să găsiți o soluție legală prin care să eliminați pensiile speciale. Aceste privilegii nu trebuie să mai existe în societate! Este momentul ca tăierea pensiilor speciale să devină un proiect de lege serios, să nu rămână doar la nivel declarativ o prioritate. Arătați-ne că vă respectați promisiunile electorale!„, se arată în cuprinsul petiției.

Dacă Parlamentul s-ar arăta cu adevărat interesat, spun semnatarii petiției, ar întocmi un proiect de lege serios care ar duce la eliminarea privilegiilor. Mai ales în contextul unui nou an de criză economică, în care plata pensiilor populației se face cu dificultate, iar majoritatea veniturilor au fost deja plafonate.

120.000 de membri Declic i-au cerut președintelui, în starea de urgență, plafonarea pensiilor speciale. Președintele Klaus Iohannis nu a răspuns solicitării și a menținut aceste privilegii necuvenite, deși putea direcționa banii către un fond de solidaritate în vremuri de Covid.

Petiția celor de la DECLIC poate fi semnată AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.