joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePetiție pentru eliminarea pensiilor speciale: "Aceste privilegii nu trebuie să mai existe!"

Petiție pentru eliminarea pensiilor speciale: „Aceste privilegii nu trebuie să mai existe!”

Potrivit unor statistici, peste 185.000 de români încasează, în prezent, pensii speciale în fiecare lună. Valoarea unei astfel de indemnizații poate ajunge la peste 70.000 de lei. Comunitatea DECLIC a lansat o petiție pentru eliminarea acestor privilegii.

Deși e o perioadă lungă de când guvernanții vorbesc despre tăierea pensiilor speciale ca despre o prioritate, în fapt, lucrurile nu stau deloc astfel, demersurile reale în acest sens fiind doar declarative. În aceste condiții, Comunitatea DECLIC a lansat o petiție prin care cer eliminarea pensiilor speciale, așa cum s-a promis în campaniile electorale de până acum.

Noi, semnatarii acestei petiții, vă solicităm să găsiți o soluție legală prin care să eliminați pensiile speciale. Aceste privilegii nu trebuie să mai existe în societate! Este momentul ca tăierea pensiilor speciale să devină un proiect de lege serios, să nu rămână doar la nivel declarativ o prioritate. Arătați-ne că vă respectați promisiunile electorale!„, se arată în cuprinsul petiției.

Dacă Parlamentul s-ar arăta cu adevărat interesat, spun semnatarii petiției, ar întocmi un proiect de lege serios care ar duce la eliminarea privilegiilor. Mai ales în contextul unui nou an de criză economică, în care plata pensiilor populației se face cu dificultate, iar majoritatea veniturilor au fost deja plafonate.

120.000 de membri Declic i-au cerut președintelui, în starea de urgență, plafonarea pensiilor speciale. Președintele Klaus Iohannis nu a răspuns solicitării și a menținut aceste privilegii necuvenite, deși putea direcționa banii către un fond de solidaritate în vremuri de Covid.

Petiția celor de la DECLIC poate fi semnată AICI.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare