PNL se pregătește de o fuziune cu ALDE

PNL

Scena politică devine tot mai interesantă, pe fondul acaparării puterii politice de către PSD și a mutărilor pe care le fac, mai nou, liberalii, PNL pregătind o fuziune cu ALDE.

Anunțul a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, care susține că PNL va deveni un partid integrator al forțelor de dreapta. Mai mult, s-ar fi constituit deja o comisie de negociere a acestei fuziuni ce va fi condusă de Dan Vâlceanu, secretarul general al partidului.

S-a stabilit în ședința BPN componența comisiei de negociere cu ALDE în vederea fuziunii. Noi, PNL, am asumat de la bun început rolul de partid integrator al dreptei. Ăsta e și motivul pentru care începem demersuri de dialog, dialog politic, cu ALDE”, a declarat liberalul Ionuț Stroe.

Comisia de negociere este formată din Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuima și Gheorghe Falcă. Noi decizii pe această temă vor fi anunțate de liberali zilele următoare.

Fuziunea PNL cu ALDE nemulțumește pe o parte a electoratului de Dreapta, care consideră că alăturarea PNL unui partid ce a stat mereu alături de PSD nu va fi utilă partidului. Pe de altă parte, s-ar pregăti în culise și o alianță politică cu PMP, Ionuț Stroe susținând că există un „progres evident” al discuțiilor pe această temă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.