miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialViceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, a depus plângeri penale împotriva celor care au...

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, a depus plângeri penale împotriva celor care au instigat la violență împotriva ei

După ce zilele trecute a fost expusă în mediul online cu o vânătaie la ochi, Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, a depus marți seara plângeri penale atât împotriva omului de afaceri Kehaiyan Garbis-Vincențiu, cât și împotriva fostului lider al tineretului liberal din Brașov, Bogdan Pintilie.

Așa cum INVESTIGATORIA a arătat, după ce ONG-ul „Femeile se implică” a relatat cazul incitării la ură împotriva Flaviei Boghiu, vicepreședintele PNL Tineret, Bogdan Pintilie, a postat pe contul său de socializare o fotografie în care Flavia Boghiu are ochiul vânăt. Pintilie și-a ilustrat postarea cu un comentariu foarte ciudat: „O prinde bine rozul peste tot”.

La scurt timp după postare, pe contul vicepreședintelui PNL Tineret a intervenit și un om de afaceri extrem de cunoscut și de controversat în zonă: Kehaiyan Garbis-Vincențiu. Acesta comenta, foarte relaxat, fotografia, susținând că i-ar plăcea ca imaginea Flaviei Boghiu bătută să fi fost reală și îndeamnă oamenii să facă și la Brașov ce s-a făcut la Mogoșoaia (cu referire la agresiunea la care a fost supusă o consilieră a USR din zonă).

INVESTIGATORIA a arătat, în exclusivitate, că Kehaiyan Garbis-Vincențiu este un dezvoltator imobiliar controversat care încearcă de mai mulți ani să construiască pe dealurile verzi ale Brașovului. Atât populația, cât și administrația publică s-au opus acestor încercări și sunt ani de zile de când omul de afaceri exercită presiuni uriașe asupra aparatului administrativ al locului.

Citește și: EXCLUSIV Cine e dezvoltatorul imobiliar din Brașov care vrea s-o vadă pe Flavia Boghiu în scaun cu rotile

Zeci de procese și sesizări penale s-au adunat în acești ani atât împotriva primarului Allen Coliban, cît și asupra viceprimarului, Flavia Boghiu. Aceasta din urmă a declarat pentru  că sunt luni întregi de când e urmărită și jignită public, însă nimic n-ar fi ieșit la iveală dacă Kehaiyan n-ar fi scris pe Facebook că își dorește ca și la Brașov să se întâmple ce s-a întâmplat la Mogoșoaia, cu referire la faptul că și Flavia Boghiu ar trebui să fie agresată.

Contactat de INVESTIGATORIA, omul de afaceri spune că Flavia Boghiu a falsificat din pix Planul Urbanistic General al Brașovului, pentru a mări zona naturală protejată și pentru a nu-i da lui autorizația necesară continuării lucrărilor pe coasta de deal. Ulterior, a scris pe Facebook că nu-și cere scuze pentru cele spuse și că amenințările sunt doar în mintea useriștilor.

Marți seara, Flavia Boghiu a depus și plângeri penale împotriva celor doi pentru instigare la violență.

Am depus plângerile penale împotriva celor care au instigat la violență împotriva mea și consideră că mi-ar sta bine bătută sau în scaun cu rotile. De aici încolo este responsabilitatea autorităților să dea răspunsul la întrebarea „Este normal să instigăm la violență și agresivitate?”. Motivul pentru care toate aceste lucruri s-au întâmplat a fost scos la iveală de jurnaliști în aceste zile: pe lângă atacul politic, există un alt motiv, venit dintr-o anumită parte a zonei dezvoltărilor imobiliare din oraș, care are tot interesul să nu continuăm reforma din urbanismul Brașovului.”, a scris viceprimarul Brașovului.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare