vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProtest anti-război la București: "Dacă Ucraina nu va supraviețui, Europa va urma"

Protest anti-război la București: „Dacă Ucraina nu va supraviețui, Europa va urma”

Mai mulți ucraineni alungați din țara lor de invazia rusă și-au spus durerile în cadrul unui protest care s-a desfășurat în capitală, început în Piața Universității și continuat, într-un marș, până în fața Ambasadei Rusiei.

Români și ucraineni au împărtășit câteva ore împreună și au marcat simbolic perioada grea prin care trece Ucraina acum. S-au scandat sloganuri împotriva războiului, împotriva lui Putin, dar s-a strigat de multe ori: „Glorie Ucrainei”, precum și numele lui Volodimir Zelenski, considerat de poporul lui un adevărat erou.

Mai multe voci de ucraineni au răsunat în cadrul evenimentului și au cerut ajutor pentru Ucraina, convinși de faptul că, dacă Putin va câștiga acest război, masacrul va continua și în alte țări, România fiind extrem de expusă acestui risc.

Dacă Ucraina nu va supraviețui, Europa va urma. Deci cerem Europei și Statelor Unite și tuturor popoarelor să ajute Ucraina să-și închidă spațiul aerian. Asta e cea mai mare problemă pe care o avem acum. Trebuie să ne ajutați să închidem spațiul aerian în fața rușilor, în fața avioanelor lor. Avem mare nevoie de ajutor în această privință! Vă rog, ajutați Ucraina și ajutați-vă pe voi înșivă, pentru că Rusia nu se va opri. Trebuie să blocați tot sistemul economic al Rusiei, să le blocați navele și avioanele, tot ce puteți! Ucraina apără acum toată Europa și lumea, pentru că Rusia se luptă cu lumea întreagă„, a spus o femeie din Ucraina, participantă la acest protest anti-război.

La eveniment au participat mai mulți refugiați care au cerut, inclusiv în limba română, oprirea războiului. Din Piața Universității s-a mers către Ambasada Rusiei, unde au fost afișate mai multe pancarte, pe care erau scrise mesaje de pace și de solidaritate cu drama ucrainenilor rămași să lupte pentru țara lor.

Pe un banner era caricaturizat chiar Putin, care purta coarne de demon, iar mesajul era: „El este trimisul Satanei pe Pământ”.

De altfel, unul dintre sloganele strigate cel mai des de către participanți a fost: „Putin, criminal!”

Participanții români la acest protest au spus că au simțit evenimentul ca pe unul de solidaritate și și-au promis că se vor reîntâlni periodic pentru a cere pace.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare