joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialAnonymous a publicat o listă de e-mailuri și parole folosite de hackerii...

Anonymous a publicat o listă de e-mailuri și parole folosite de hackerii pro-Kremlin KILLNET

În paralel cu războiul din Ucraina se desfășoară un conflict între hackerii pro-Klemlin și cei care condamnă acțiunile Rusiei. Gruparea Anonymous a anunțat pe Twitter faptul că a reușit să spargă mai multe conturi de mail ale hackerilor pro-ruși din gruparea KILLNET.

Mai mult decât atât, ei au publicat o listă de mail-uri și parole ale celor care ar face parte din KILLNET, această listă fiind pusă la dispoziția tuturor celor care doresc să identifice membrii grupării de hackeri menționate, iar Anonymous spune că rolul acestui demers a fost acela de a discredita gruparea pro-rusă, dar și de a-i perturba eventualele acțiuni viitoare.

Și Anonymous România anunța zilele trecute că lucrează în acest moment la o metodă de atac ce le-ar permite să închidă Pagini/Conturi/Grupuri de Facebook, precizând că, deși până acum nu s-a mai făcut așa ceva, rețeta are mari șanse de a funcționa. Prima pagină vizată de gruparea de hackeri ar fi pagina Ambasadei Federației Ruse în România, hackerii lansând un prim avertisment în acest sens: „Vă dăm timp să vă opriți din aberații!”

Atacurile grupărilor de hackeri sunt destul de multe în ultima perioadă, situația creată arătând nu doar importanța reală a lumii virtuale, cât și gradul mare de vulnerabilitate pe care îl generează dezvoltarea lumii virtuale. De altfel, într-un interviu acordat în exclusivitate publicației INVESTIGATORIA, gruparea Anonymous România susține că niciun sistem nu este 100% sigur și că beneficiile mediului virtual vin la pachet și cu un grad mai mare de vulnerabilitate.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU EXCLUSIV cu Anonymous România: “Pentru unii suntem o speranță, pentru alții suntem infractori. Noi vom lupta în egală măsura pentru ambele categorii”

Dezvoltarea tehnologică aduce un beneficiu, dar și o mare vulnerabilitate. Oamenii trebuie să înțeleagă ca în acest moment trăim în două lumi, fizică și virtuală. Din păcate cea virtuală ajunge să fie mult mai mare și mai vastă decât cea fizică, deci avem și acolo infractori, ilegalități, războaie. Cu cât tehnologia avansează, cu atât devenim mai vulnerabili, aceste două lumi nu pot coexista și nu se pot dezvolta în egală măsură, în final una trebuie să piardă în favoarea celeilalte.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare