joi, mai 2, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDTEK Renewables International a achiziționat un proiect de energie eoliană de 60...

DTEK Renewables International a achiziționat un proiect de energie eoliană de 60 MW în Iași

Investitorul și operatorul în domeniul energiei regenerabile DTEK Renewables International a achiziționat, de la antreprenori locali, un proiect eolian cu o capacitate instalată de 60 MW, situat în satul Ruginoasa, judeţul Iaşi.

Proiectul a presupus accesarea unei linii de credit de 55 de milioane de euro de tip senior de la Kommunalkredit Austria AG, potrivit unui comunicat de presă emis de Wolf Theiss, care a asistat compania în această tranzacție.

DTEK Renewables International a instalat prima turbină eoliană – cu o capacitate de 6MW, cu un diametru de 162 de metri şi o înălţime a butucului de 125 de metri – la centrala eoliană din satul Ruginoasa. În plus, zece turbine eoliene Vestas V162 EN Ventus de 6 MW vor fi instalate până la sfârşitul acestui an în cadrul proiectului, iar la final, centrala va avea o capacitate instalată totală de producţie de 60 MW. Odată finalizată, va produce aproximativ 150.000 MWh de energie electrică anual, care poate alimenta peste 43.000 de locuinţe.

În prezent, compania administrează un portofoliu de energie verde de 950 MW în Ucraina, solar şi eolian. În luna mai, DTEK Renewables International a achiziţionat, eşalonat, o centrală fotovoltaică cu o capacitate instalată de 49,38 MW, situată în satul Glodeni, judeţul Mureş, un proiect greenfield realizat de compania românească Finas Invest Cluj Napoca.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare