marți, mai 7, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAlpha Bank România fuzionează cu UniCredit România

Alpha Bank România fuzionează cu UniCredit România

Fuziunea celor două entități formează cea de-a treia bancă din România ca mărime din punct de vedere al activelor totale, cu o cotă de piaţă combinată de 12%.

Grupul elen Alpha Services and Holdings, care deţine Alpha Bank, şi grupul italian UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank România şi Alpha Bank România.

Se estimează că tranzacția va fi finalizată în 2024. Potrivit unui comunicat de presă, Alpha Bank va deține 9,9% din capitalul social al noii entități. 

”Pentru prima oară în România, două grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pieţei. Această nouă abordare are ca scop nu numai să susţină economia românească mai bine, ci şi să pună pe primul plan nevoile clienţilor şi al acelor comunităţi în care îşi desfăşoară activitatea”, se precizează în comunicatul Alpha Bank România, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească. În urma tranzacţiei, clienţii Alpha Bank România vor avea acces la un portofoliu mai larg de produse şi servicii.

 „Aceasta este prima achiziţie pe care UniCredit o face în 15 ani, semnalând potenţialul inerent pe care noi, ca business, îl vedem în România şi în regiunea Europa Centrală si de Est. Este semnificativă oportunitatea oferită de această fuziune nu doar clienţilor noştri, actuali şi viitori, ci şi angajaţilor ambelor instituţii. Sunt încântat că aceste două echipe se vor uni şi ştiu că vor lucra mai mult în sinergie decât ar fi fost posibil separat”, a declarat Andrea Orcel, CEO UniCredit Group.

UniCredit controlează pe piaţa locală UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing, UniCredit Insurance Broker.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare