Deși interesul pentru serviciile de cloud a crescut, compania atrage atenţia că aproximativ acelaşi procent de 30% este reprezentat de cheltuielile inutile cu aceste servicii, în condiţiile în care organizaţiile nu reuşesc să identifice cu precizie nevoile proprii de spaţiu de stocare şi alte caracteristici oferite de cloud.
Potrivit unui comunicat de presă emis luni, în 2021, valoarea totală a cheltuielilor cu serviciile de cloud public pentru utilizatorul final s-au ridicat la aproximativ 392 de miliarde de euro la nivel global, iar pentru acest an, datele Forscope indică un total de 562 de miliarde de euro. Cea mai mare pondere este alocată serviciilor Software as a Service (SaaS), respectiv 33%.
„Într-un context economic imprevizibil, în care inflaţia rămâne ridicată iar companiile doresc să reducă din costuri pentru a evita problemele financiare, perspectivele IT sunt mai puţin favorabile decât se preconiza anterior. Clienţii se confruntă cu creşteri de preţuri legate de utilizarea cloud-ului, însă există soluţii care să reducă aceste costuri pentru organizaţii cu până la 40% într-un interval de cinci ani”, a declarat Ionuţ Les, Country Manager pentru România la Forscope, potrivit comunicatului de presă.