duminică, mai 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCheltuielile utilizatorilor finali cu serviciile de cloud sunt estimate la 562 mld....

Cheltuielile utilizatorilor finali cu serviciile de cloud sunt estimate la 562 mld. euro în acest an

O analiză a brokerului de software Forscope România arată că, la nivel global, valoarea cheltuielilor utilizatorilor finali cu serviciile de cloud au crescut cu aproximativ 30% în 2023, faţă de 2021.

Deși interesul pentru serviciile de cloud a crescut, compania atrage atenţia că aproximativ acelaşi procent de 30% este reprezentat de cheltuielile inutile cu aceste servicii, în condiţiile în care organizaţiile nu reuşesc să identifice cu precizie nevoile proprii de spaţiu de stocare şi alte caracteristici oferite de cloud.

Potrivit unui comunicat de presă emis luni, în 2021, valoarea totală a cheltuielilor cu serviciile de cloud public pentru utilizatorul final s-au ridicat la aproximativ 392 de miliarde de euro la nivel global, iar pentru acest an, datele Forscope indică un total de 562 de miliarde de euro. Cea mai mare pondere este alocată serviciilor Software as a Service (SaaS), respectiv 33%.

„Într-un context economic imprevizibil, în care inflaţia rămâne ridicată iar companiile doresc să reducă din costuri pentru a evita problemele financiare, perspectivele IT sunt mai puţin favorabile decât se preconiza anterior. Clienţii se confruntă cu creşteri de preţuri legate de utilizarea cloud-ului, însă există soluţii care să reducă aceste costuri pentru organizaţii cu până la 40% într-un interval de cinci ani”, a declarat Ionuţ Les, Country Manager pentru România la Forscope, potrivit comunicatului de presă.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare