marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDominic Fritz: "Să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să...

Dominic Fritz: „Să nu-i obligăm pe cei care s-au vaccinat deja să îndure, din nou, aceleași restricții”

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, susține că noile restricții aferente valului 4 al pandemiei nu ar trebui să îi afecteze pe cei vaccinați, considerând că noul val pandemic este al nevaccinaților.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timișoara a luat decizia carantinării orașului pe timp de noapte, în timpul week-end-urilor. Motivul este creșterea accelerată a numărului de infectări cu noul coronavirus. Totuși, primarul orașului crede că măsurile de carantinare ar trebui aplicate diferit, în funcție de statutul de vaccinat sau nevaccinat al oamenilor.

Dominic Fritz cere astfel imperativ Guvernului României ca persoanelor vaccinate să nu le fie aplicate restricțiile. Și nu doar în Timișoara, ci peste tot în România. Primarul face referire la impactul economic al noilor restricții și crede că o perpetuare a restricțiilor pentru toți va afecta dezvoltarea economică pe termen lung.

Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți. Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea.„, arată Dominic Fritz.

Până în acest moment, 230.000 de locuitori ai județului Timiș sunt vaccinați și peste jumătate din ei sunt în Timișoara. Rata de vaccinare, însă, este în continuare insuficientă. Ca atare, Dominic Fritz consideră că vaccinații trebuie recompensați pentru implicarea activă în combaterea pandemiei, nefiind supuși restricțiilor aferente noului val pandemic.

Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iar[și județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții. Singura cale să prevenim internările la ATI și pierderea altor vieți, prin blocarea spitalelor, este vaccinarea. Or, restricțiile generalizate, la fel ca și relaxarea generalizată, descurajează vaccinarea.„, a completat Fritz.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare