Directorul ASSMB și-a împrumutat BMW-ul instituției, ca să-l întrețină pe bani publici

Directorul ASSMB și-a împrumutat BMW-ul instituției, ca să-l întrețină pe bani publici

Vasile Apostol, ajuns director general al Administrației Spitalelor din București, este un personaj interesant, dar și destul de bine așezat din punct de vedere financiar. Deși în localitatea de baștină nu era decât șef al unui departament al direcției de asistență socială a Primăriei Târgoviște. În declarația de avere el are terenuri și case de vacanță, toate dobândite în perioada 2014-2015. Cu toate acestea, Apostol a simțit nevoia să-și sporească beneficiile rezultate din angajarea lui la Primăria Capitalei. Așa că a decis să închirieze instituției una dintre mașini, ceea ce-i asigură reparații și întreținere pe bani publici.

Vasile Apostol (sursă foto: FB)

Vasile Apostol a ajuns în București în anul 2018, fiind propus să conducă Direcția de Programe și Proiecte a ASSMB. Potrivit declarației sale de avere din anul 2019, acesta deține două terenuri intravilane, în suprafață de 188 și 600 mp, dar și două case de vacanță, ambele cumpărate în perioada 2014 -2015. În privința autoturismelor, el are un Suzuky din 2003 și un BMW din 2013, cel de-al doilea fiind, firește, autovehiculul pe care Apostol îl folosește.

Declarația de avere a lui Vasile Apostol din 2019

Chiar pe acesta a decis el să îl dea în comodat Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, printr-un contract de comodat semnat în vara anului trecut.

Contractul de comodat încheiat între Vasile Apostol și ASSMB

Autoturismul, marca BMW are culoare neagră, cu o capacitate cilindrică de 1995cmc, fabricat în anul 2013, se află în bună stare de funcționare și nu este sechestrat sau urmărit.

Prin contractul semnat, instituția este obligată “să folosească autoturismul ca un bun proprietar, să efectueze reparații curente și să suporte toate cheltuielile pentru buna funcționare a autoturismului.

Practic, Vasile Apostol, în calitatea sa de angajat al instituției, și-a putut folosi mașina personală, folosind bani publici pentru a-i face reparații și îmbunătățiri. Asta în ciuda faptului că Apostol câștigă 76.278 lei pe an la ASSMB, 19.951 lei de la Direcția de Asistență Socială Târgoviște, precum și 15.771 lei de la Grupul de Acțiune Locală “Târgoviștea Egalității de Șanse”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.