sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiFondatorul Asociației Numerologilor din România, Anatol Basarab: “Îți vorbești soțul de rău?...

Fondatorul Asociației Numerologilor din România, Anatol Basarab: “Îți vorbești soțul de rău? Nu te mira dacă ai sa faci cancer de uter!”

Numele lui Anatol Basarab, destul de cunoscut în mediul online, a ajuns acum în vizorul opiniei publice, după ce un inspectorat școlar din România a cerut unităților de învățământ din subordine să se înscrie și să se implice într-un proiect bazat pe… numerologie. Dincolo de amuzamentul inițial, descoperim, însă, în unul dintre fondatorii Asociației Numerologilor din România, un profil extrem de interesant al unui personaj școlit la Moscova, cu opinii cel puțin stranii.

Proiectul „Numerologia, o legătură dascăl-elev”, cu sursă de finanțare incertă, presupune organizarea unor cursuri destinate cadrelor didactice, în cadrul cărora acestea învață atât concepte ezoterice, precum „vibrația destinului elevilor”, cât și idei homofobe, susținând cumva că „vina” pentru orientarea sexuală diferită a tinerilor aparține părinților, care și-ar educa copiii în spiritul unor comportamente specifice unui gen opus.

Dar, dincolo de acest proiect, asupra căruia intenționăm să revenim în zilele următoare, este foarte interesant profilul celui care educă sute de cadre didactice din România în cadrul acestui proiect. Anatol Basarab, căci despre el vorbim, este unul dintre membrii fondatori ai Asociației Numerologilor din România. Alături de el, regăsim un „inginer diplomat”, pe nume Daniel Nicolae și pe Adriana Nicolae, numerolog și psiholog, formată în Programul de Gândire Pedagogică Strategică la ARCA Education Center, a politicianului AUR, Florian Colceag.

Potrivit descrierii de pe site-ul Asociației, Anatol Basarab este psiholog, numerolog și autorul best-seller-urilor „Numerologie în viața fiecăruia”, „Viața care ne trăiește” și „Anul devenirii tale”.

Potrivit CV-ului său, acesta s-a născut la Chișinău și a studiat medicina netradițională la Moscova.

Într-un interviu acordat în anul 2011 Revistei Tango, Anatol Basarab a povestit exact în ce a constat educația lui în Rusia:

Învățam psihoterapii populare, fitoterapie, cromoterapie, meloterapie, terapia prin dans, prin joc, prin creație, prin luptă. Unele erau foarte bine dezvoltate în tradiția rusă, altele în tradiția armeană sau gruzină. În Rusia, de exemplu, s-au păstrat vedele slave, foarte interesante, din care poți afla cum vedeau oamenii, înainte, lumea.

În cadrul aceluiași interviu, Basarab face și o scurtă expunere a opiniilor sale, legate de rolul și statutul femeii pe lume, dar să și explicații legate de cauzele pentru care acestea s-ar îmbolnăvi. Printre altele, Basarab susținea și faptul că „femeilor le place să fie dominate, dacă nu o domini, femeia o ia razna”

O femeie are nevoie de prezența energiilor masculine. Ai început să-ți vorbești soțul de rău sau fostul soț? Nu te mira dacă ai sa faci cancer de uter. Nu te iubești pe tine, nu te împaci bine cu tine? Atunci poți avea cancer de sân. Nu îți place de tine fizic, te consideri urată sau îi lași pe alții să îți bage în cap treaba asta? Poți face acnee.

(Sursa: Revista Tango-  https://revistatango.ro/anatol-basarab-femeilor-le-place-sa-fie-dominate-daca-nu-o-domini-femeia-o-ia-razna-2226)

După intensa mediatizare a acestei Asociații în spațiul public, numerologii săi au transmis și un comunicat de presă, în cadrul căruia susțin că nu vor ține niciodată cont de părerea celor care se situează în afara numerologiei și, în plus, susțin că „proiectul are ceva de adus la fundamentarea identitară a neamului românesc”.

Cu alte cuvinte, Asociația are ca obiectiv și implementarea unor valori. Dacă valorile Asociației seamănă cu cele ale fondatorului ei (și asta e inerent), atunci fundamentarea identitară a neamului s-ar putea să fie problematică.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. ATATA LOGICA AVETI, ATATA MATURITATE SI ATATA VALORI UMANE INCAT VRETI SA DISTRUGETI SI CE A MAI RAMAS DIN ULTIMELE GENERATII !!!!!?????
    ATATA STIINTA AVETI IN CUTIA CRANIANA ASIMILATA DE NEURONII D-VOASTRA INCAT FACETI ABSTRACTIE DE CEEA CE A APARUT CU DECENII IN URMA, INCAT DACA CINEVA AR FI VRUT SA VA CIP-UIASCA, ATI FI AVUT UN CIP SI IN CAFEA SI IN APA POTABILA,…… !!!!!!!!!??????
    NU INTELEG DE CE ATATA DEPRAVARE INTELECTUALA, INCAT ATI FI CAPABILI SA MANIPULATI GENERATIILE DUPA ANUL 2000 !!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare