vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiEXCLUSIV Compania TelDrum pierde, prin executare silită, ferma din Lița

EXCLUSIV Compania TelDrum pierde, prin executare silită, ferma din Lița

Faimoasa companie de drumuri din sudul României, TelDrum, începe să piardă din proprietăți. Pe un site de executări silite am identificat și ferma Lița, centrul activităților agricole ale companiei. Prețul de pornire al vânzării importantei proprietăți este de 330,075.00 EUR.

Trebuie spus că TelDrum, deși este cunoscută drept companie de drumuri, a avut mereu și o componentă foarte puternică agricolă. Iar punctul central al acestei activități a fost dintotdeauna ferma Lița. Ani întregi s-a vorbit despre faptul că angajații TelDrum, activi în domeniul agriculturii, erau tratați și salarizați precum sclavii pe plantație, mult diferit față de cei specializați în construcția de drumuri.

Ani de zile s-a discutat despre evaziunea fiscală practicată acolo, dar și despre abuzurile la care erau supuși angajații firmei, care se temeau, însă, să se plângă autorităților cu privire la situația lor, pentru că știau că nimeni nu ar îndrăzni să deranjeze vreo afacere de-a lui Liviu Dragnea.

                                                          Sursă Foto: sales.citr.ro

Acum, locul central al activității agricole desfășurate de TelDrum este scos la licitație. Ferma are o suprafață construită de 29293 metri pătrați și are un teren în suprafață de 165196  metri pătrați.

Descrierea proprietății imobiliare executate silit este făcută detaliat pe site-ul companiei care o va scoate la licitate la finalul acestei luni.

Este vorba despre 3 parcele de teren identificate prin Cărțile Funciare nr. 20035, 20093 și 20015, având următoarele suprafețe: 5.502 mp, 72.647 mp și 38.665 mp. Pe suprafața acestor terenuri se află 50 de clădiri. Unele dintre ele prezintă finisaje inferioare cu pereți văruiți și tâmplărie exterioară din lemn cu geam simplu.

Clădirile de birouri și atelierul mecanic au tâmplărie exterioară din lemn cu geam simplu sau PVC cu geam termopan, tâmplărie interioară din lemn, zugrăveli lavabile, pardoseli acoperite cu gresie sau mozaic în atelierul mecanic.

Alături de acestea, se mai găsesc parcele de teren identificate prin cărțile funciare nr. 20021, 20022, 20082 și 20083, având următoarele suprafețe: 17.089 mp, 20.741 mp, 1.857 mp si 417 mp. Aici sunt ridicate 16 clădiri, majoritatea aflate în stare avansată de degradare. Ultima componentă este constituită dintr-o singură parcelă, identificată prin cartea funciară nr. 20359, formată din teren intravilan în suprafață de 8.280 mp 4 clădiri, și acestea fiind degradate și, deci, demolabile.

Dar TelDrum va pierde, prin executare silită, și alte proprietăți importante, în afara fermei Lița. Este vorba despre un sediu din municipiul Turnu Măgurele, evaluat la 143.325 euro, un teren intravilan și construcții Lunca,  formată din teren intravilan în suprafață de 29.384 mp și 8 clădiri, la prețul de 105.975 EURO fără TVA, precum și un teren intravilan și construcții în comuna Slobozia Mândra, în suprafață de 14.043 mp și 12 clădiri, la prețul de 30. 825 euro.

Moara Saelele este și ea pe lista proprietăților executate silit, la fel ca și Brutăria Saelele.

Compania mai pierde terenuri forestiere situate în localitatea Plopii Slăvitești. Zona în care sunt amplasate proprietățile este una extravilană la nord-estul localității Plopii-Slăvitești și la estul localității Dudu. Forma acestora este dreptunghiulara alungită iar topografia este plană, iar accesul se realizează din drumul județean DJ546, drum asfaltat cu două benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens, prin intermediul unor drumuri de exploatare.

Licitaţia va avea loc pe data de 26 februarie, iar pentru bunurile neadjudecate, se va organiza o nouă licitație pe 5 martie. Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire fără TVA.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

5 COMENTARII

  1. […] Compania TelDrum pierde, prin executare silită, ferma din Lița. Faimoasa companie de drumuri din sudul României, TelDrum, începe să piardă din proprietăți. Pe un site de executări silite am identificat și ferma Lița, centrul activităților agricole ale companiei. Prețul de pornire al vânzării importantei proprietăți este de 330,075.00 EUR. Trebuie spus că TelDrum, deși este cunoscută drept companie de drumuri, a avut mereu și o componentă foarte puternică agricolă. Iar punctul central al acestei activități a fost dintotdeauna ferma Lița. Ani întregi s-a vorbit despre faptul că angajații TelDrum, activi în domeniul agriculturii, erau tratați și salarizați precum sclavii pe plantație, mult diferit față de cei specializați în construcția de drumuri. Ani de zile s-a discutat despre evaziunea fiscală practicată acolo, dar și despre abuzurile la care erau supuși angajații firmei, care se temeau, însă, să se plângă autorităților cu privire la situația lor, pentru că știau că nimeni nu ar îndrăzni să deranjeze vreo afacere de-a lui Liviu Dragnea, potrivit Investigatoria.ro […]

  2. […] Compania TelDrum pierde, prin executare silită, ferma din Lița. Faimoasa companie de drumuri din sudul României, TelDrum, începe să piardă din proprietăți. Pe un site de executări silite am identificat și ferma Lița, centrul activităților agricole ale companiei. Prețul de pornire al vânzării importantei proprietăți este de 330,075.00 EUR. Trebuie spus că TelDrum, deși este cunoscută drept companie de drumuri, a avut mereu și o componentă foarte puternică agricolă. Iar punctul central al acestei activități a fost dintotdeauna ferma Lița. Ani întregi s-a vorbit despre faptul că angajații TelDrum, activi în domeniul agriculturii, erau tratați și salarizați precum sclavii pe plantație, mult diferit față de cei specializați în construcția de drumuri. Ani de zile s-a discutat despre evaziunea fiscală practicată acolo, dar și despre abuzurile la care erau supuși angajații firmei, care se temeau, însă, să se plângă autorităților cu privire la situația lor, pentru că știau că nimeni nu ar îndrăzni să deranjeze vreo afacere de-a lui Liviu Dragnea, potrivit Investigatoria.ro […]

  3. […] Compania TelDrum pierde, prin executare silită, ferma din Lița. Faimoasa companie de drumuri din sudul României, TelDrum, începe să piardă din proprietăți. Pe un site de executări silite am identificat și ferma Lița, centrul activităților agricole ale companiei. Prețul de pornire al vânzării importantei proprietăți este de 330,075.00 EUR. Trebuie spus că TelDrum, deși este cunoscută drept companie de drumuri, a avut mereu și o componentă foarte puternică agricolă. Iar punctul central al acestei activități a fost dintotdeauna ferma Lița. Ani întregi s-a vorbit despre faptul că angajații TelDrum, activi în domeniul agriculturii, erau tratați și salarizați precum sclavii pe plantație, mult diferit față de cei specializați în construcția de drumuri. Ani de zile s-a discutat despre evaziunea fiscală practicată acolo, dar și despre abuzurile la care erau supuși angajații firmei, care se temeau, însă, să se plângă autorităților cu privire la situația lor, pentru că știau că nimeni nu ar îndrăzni să deranjeze vreo afacere de-a lui Liviu Dragnea, potrivit Investigatoria.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare