FOTO Scenariul roșu a pustiit Brașovul: imagini inedite din Piața Sfatului

FOTO Scenariul roșu a pustiit Brașovul: imagini inedite din Piața Sfatului

Pandemia a făcut ca zone extrem de vizitate din România să devină surprinzător de pustii. Intrarea Brașovului în scenariul roșu i-a trimis înapoi pe oameni în casele lor, iar zona centrală a orașului are aspectul unui tablou straniu.

Trecătorii sunt puțini și par a fi, în marea lor majoritate, turiști rătăciți. Terasele, restaurantele și barurile sunt închise, iar cinematografele și locurile de agrement nu mai atrag  pe nimeni.

Piața Sfatului din Brașov, în pandemie

Piața Sfatului, un loc în care în anii trecuți nu puteai să arunci un ac din cauza aglomerației provocate de turiști în orice moment al anului, pare încremenită.

Piața Sfatului, Brașov

Numai porumbeii par să nu fi auzit că circulă un virus care a dat peste cap omenirea, așa că se simt confortabil în piața pustie, mai ales că sunt oameni de bine care le mai aduc, din când în când, hrană.

Așa că e realmente inedit momentul în care surprinzi în fotografii acest loc de întâlnire al localnicilor și turiștilor absolut pustiu. Oamenii, fie că le place sau nu, înțeleg să respecte regulile scenariului roșu și nu ies din case decât pentru a-și îndeplini sarcini absolut necesare.

Piața Sfatului în pandemie

Cu toate acestea, imaginea surprinsă de INVESTIGATORIA în Piața Sfatului a unei fetițe care hrănește porumbeii pare a fi emblematică pentru faptul că, indiferent cât de dificile sunt lucrurile, speranța nu moare, de fapt, niciodată.

Piața Sfatului în pandemie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.