vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFOTO Scenariul roșu a pustiit Brașovul: imagini inedite din Piața Sfatului

FOTO Scenariul roșu a pustiit Brașovul: imagini inedite din Piața Sfatului

Pandemia a făcut ca zone extrem de vizitate din România să devină surprinzător de pustii. Intrarea Brașovului în scenariul roșu i-a trimis înapoi pe oameni în casele lor, iar zona centrală a orașului are aspectul unui tablou straniu.

Trecătorii sunt puțini și par a fi, în marea lor majoritate, turiști rătăciți. Terasele, restaurantele și barurile sunt închise, iar cinematografele și locurile de agrement nu mai atrag  pe nimeni.

Piața Sfatului din Brașov, în pandemie

Piața Sfatului, un loc în care în anii trecuți nu puteai să arunci un ac din cauza aglomerației provocate de turiști în orice moment al anului, pare încremenită.

Piața Sfatului, Brașov

Numai porumbeii par să nu fi auzit că circulă un virus care a dat peste cap omenirea, așa că se simt confortabil în piața pustie, mai ales că sunt oameni de bine care le mai aduc, din când în când, hrană.

Așa că e realmente inedit momentul în care surprinzi în fotografii acest loc de întâlnire al localnicilor și turiștilor absolut pustiu. Oamenii, fie că le place sau nu, înțeleg să respecte regulile scenariului roșu și nu ies din case decât pentru a-și îndeplini sarcini absolut necesare.

Piața Sfatului în pandemie

Cu toate acestea, imaginea surprinsă de INVESTIGATORIA în Piața Sfatului a unei fetițe care hrănește porumbeii pare a fi emblematică pentru faptul că, indiferent cât de dificile sunt lucrurile, speranța nu moare, de fapt, niciodată.

Piața Sfatului în pandemie
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare