vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiEXCLUSIV! Fals în acte publice la Ministerul Agriculturii

EXCLUSIV! Fals în acte publice la Ministerul Agriculturii

Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Situația este cu atât mai gravă, cu cât motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară.

Antal Barabasi a primit o invitație în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, Nagy Istvan pentru data de 9 martie.

În documentul scris în maghiară, motivele deplasării sunt: evaluarea experiențelor rețelei de fermieri din Ținutul Secuiesc, evaluarea agricultorilor din județul Mureș, descrierea programelor RMGE ale Uniunii Agricultorilor Maghiari din România, prezentarea mărcii “Produs în Mureș” și dezbaterea posibilităților de colaborare pe viitor.

Invitația în limba maghiară transmisă de Nagy Istvan lui Antal Barabasi

Documentul a fost tradus de Antal Noemi, traducător autorizat  și a fost trimis lui Antal Szabolcs Barabasi.

În Memorandumul oficial pe tema deplasării lui Barabasi în Ungaria sunt specificate, însă, alte motive, și anume “evoluțiile în domeniul agriculturii din România și Ungaria în anul 2020, inclusive acțiunile implementate de autoritățile române și ungare în acest sector în contextual pandemiei de COVID 19, pentru simplificarea modalităților de accesare a fondurilor europene de fermieri”.

Memorandumul privind participarea lui Barabasi la întâlnirea din Ungaria

Tot acolo e precizat și faptul că discuțiile se vor axa pe măsurile de sprijin acordate guvernului român și de guvernul Ungariei producătorilor grav afectați de efectele pandemiei.

În Ordinul care permite vizita oficială în Ungaria a secretarului de stat se specifică același lucru: că întâlnirea dintre Barabasi și ministrul Agriculturii din Ungaria are ca temă “evoluțiile în domeniul agriculturii în România și Ungaria și măsurile de sprijin implementate de autoritățile române și ungare în acest sector în contextual pandemiei de COVID-19”.

Ca atare, nimic despre motivele invitației oficiale din partea guvernului maghiar nu este cuprins în documentele pe care Barabasi le-a avut cu el în Ungaria, ca să-și justifice plecarea.

Este de prisos să menționăm faptul că aprobarea unor astfel de documente constituie infracțiune și că aici vorbim, practic, despre fals în acte publice, semnate de ministrul Adrian Oros.

Ministerul Afacerilor Externe nu a primit invitația în limba maghiară, iar memoradumul nu a fost semnat și aprobat de MAE și de premierul României, potrivit procedurilor.

Cu adevărat spectaculos, în afară de infracțiunea comisă la minister, este totuși procedura pe linie diplomatică.

Pentru că ministrul ungar al agriculturii, Nagy Istvan, a trimis o invitație în limba maghiară unui secretar de stat vorbitor de limbă maghiară, nu ministrului Agriculturii, eventual într-o limbă pe care amândoi s-o poată înțelege.

Barabasi a plecat, însă, liniștit în Ungaria pe data de 9 martie cu documentele falsificate la el și fără mandat, deși pleca în numele Guvernului României.

Surse din minister susțin pentru INVESTIGATORIA că la întâlnirea din Ungaria au mai participat și câțiva membri ai Asociației Agricultorilor Maghiari din Ținutul Secuiesc.

 

În fotografia principală: Antal Barabasi, secretar de stat, sursa fotografiei: Kronika.ro

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

4 COMENTARII

  1. […] Fals în acte publice la Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Situația este cu atât mai gravă, cu cât motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară. Antal Barabasi a primit o invitație în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, Nagy Istvan pentru data de 9 martie. În documentul scris în maghiară, motivele deplasării sunt: evaluarea experiențelor rețelei de fermieri din Ținutul Secuiesc, evaluarea agricultorilor din județul Mureș, descrierea programelor RMGE ale Uniunii Agricultorilor Maghiari din România, prezentarea mărcii “Produs în Mureș” și dezbaterea posibilităților de colaborare pe viitor, potrivit Investigatoria.ro […]

  2. […] Fals în acte publice la Ministerul Agriculturii. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Situația este cu atât mai gravă, cu cât motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară. Antal Barabasi a primit o invitație în limba maghiară din partea ministrului ungar al Agriculturii, Nagy Istvan pentru data de 9 martie. În documentul scris în maghiară, motivele deplasării sunt: evaluarea experiențelor rețelei de fermieri din Ținutul Secuiesc, evaluarea agricultorilor din județul Mureș, descrierea programelor RMGE ale Uniunii Agricultorilor Maghiari din România, prezentarea mărcii “Produs în Mureș” și dezbaterea posibilităților de colaborare pe viitor, potrivit Investigatoria.ro […]

  3. […] Un secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii a plecat într-o vizită oficială în Ungaria cu documente false legate de motivul deplasării. Situația este cu atât mai gravă, cu cât motivațiile reale ale vizitei secretarului de stat Antal Barabasi aveau legătură cu problemele fermierilor maghiari din Ținutul Secuiesc și cu o continuare a discuțiilor pe tema “produs în Mureș”, sub tutelă ungară, informează investigatoria.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare