joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEmilia Șercan: "Academia de Poliție este condusă ilegal de cel puțin zece...

Emilia Șercan: „Academia de Poliție este condusă ilegal de cel puțin zece ani”

Jurnalista Emilia Șercan aduce în atenția publicului faptul că Academia de Poliție este condusă ilegal din anul 2011. La această ilegalitate a contribuit decisiv Ministerul de Interne, care a supervizat încălcarea legii.

Emilia Șercan, jurnalistul care a dezvăluit o serie numeroasă de plagiate în cadrul instituției de învățământ menționate, a realizat o anchetă pe teme modului în care Academia de Poliție este condusă ilegal din anul în care a intrat în vigoare Legea Educației.

Aceasta arată că exact instituția care asigură formarea viitorilor polițiști este, în mod paradoxal, și instituția care nu a avut abilitatea de a aplica legea care îi asigură funcționarea.

Povestea este fascinantă și este expusă într-un articol amplu în publicația Pressone, sub semnătura Emiliei Șercan. Despre concluziile sale, jurnalista a scris pe Facebook, menționând că situația Academiei de Poliție arată un dispreț față de lege, care explică repetatele forme de impostură, constatate în anchetele ei precedente.

„13 mandate de rector au fost semnate ilegal de 8 miniștri de interne. La rândul lui, rectorul Academiei de Poliție a împuternicit în mod ilegal decanii interimari, deși aceștia ar trebui stabiliți de Consiliile Facultăților – lista completă în text. În acest moment întreaga conducere a Academiei – rector, prorectori și decani – este numită ilegal.
În mod ironic, Academia de Poliție are zeci de profesori universitari specializați în drept, ba chiar a avut o Școală doctorală în Drept care a acordat circa 300 de titluri de doctor, însă instituția nu a fost în stare să aplice legea care ar trebui să îi asigure funcționarea.Ce se întâmplă la Academie de Poliție de ani de zile este esența disprețului față de lege, normă și etică, iar dimensiunea imposturii și plagiatul de acolo devine, parcă, explicabilă.”, arată Emilia Șercan pe contul ei de socializare.
REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare