joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneOrban: "Este nefiresc să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii...

Orban: „Este nefiresc să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului”

Ludovic Orban nu vrea să preia funcția de premier al României, pentru că știe că ar prinde un cartof fierbinte, și sugerează acest lucru prin susținerea necondiționată a lui Florin Cîțu. În ciuda faptului că sursele noastre susțin că relația lui Orban cu Cîțu este cât se poate de proastă, Orban face declarații absolut șocante, rupte parcă dintr-o pagină de manual comunist.

Orban susține că nimeni din coaliție nu are dreptul de a se pronunța critic la adresa premierului și că, în acest moment, Florin Cîțu beneficiază de încrederea totală a Guvernului. De aceea, nu se pune problema unei demiteri. Mai mult, Orban înfierează cu mânie de sorginte comunistoidă pe oricine din guvern care face declarații împotriva premierului, deși premierul e supus și el greșelii. Singurii care au voie să fie critici cu premierul sunt, din punctul de vedere al lui Orban, cei din opoziție. În rest ar trebui să funcționeze o lege nescrisă a tăcerii de dragul funcțiilor.

Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem consecvenţi, serioşi şi mergem mai departe. Îndemnul nostru pentru toţi partenerii din coaliţie este să lăsăm de-o parte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare.
În momentul în care un ministru îşi atacă un coleg de guvern, cu atât mai mult când îşi atacă premierul, înseamnă că nu mai vrea să facă parte din guvernul respectiv.

Este total nefiresc, profund dăunător pentru funcţionarea unei instituţii fundamentale a statului român, cum este Guvernul, să îşi permită unul sau altul să dea declaraţii împotriva premierului. Declaraţii împotriva premierului, chiar şi atunci când nu au motive, dau cei din opoziţie. Nu pot să dea declaraţii cei care sunt parte în coaliţia de guvernare şi mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare. Cum să colaboreze un ministru cu premierul, pentru că premierul este cel care conduce Guvernul, atâta timp cât el își permite să atace public? Aceasta este o chestiune care ține de logica de funcționare a guvernării.„, susține Orban.

În plus, el își exprimă credința că momentul acesta de criză va fi depășit repede.

Surse din PNL susțin că, de fapt, Orban și Cîțu, aflați în raporturi nu tocmai bune, pe fondul competiției interne care se apropie, ar juca într-o piesă destul de simplă. Orban nu dorește să preia funcția de premier, pentru că știe că ea vine la pachet cu momente de criză și nepopularitate, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care își dorește ca premier să rămână Florin Cîțu. Până în toamnă, cel puțin…

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare