miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCostel Alexe s-a autosuspendat din funcția politică, după ce a fost pus...

Costel Alexe s-a autosuspendat din funcția politică, după ce a fost pus sub control judiciar

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, anunță că s-a autosuspendat din funcția de șef al filialei ieșene de partid a PNL. Totul, după ce Alexe a fost acuzat de procurori de faptul că ar fi cerut direct managerului unui combinat siderurgic produse din tablă în schimbul alocării către respectivul combinat a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră. Acum el se află sub control judiciar.

Ascensiunea fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, n-a fost una timidă. De la statutul banal de consilier juridic la Oficiul de Cadastru Iași până la cel de ministru și președinte de Consiliu județean n-a fost nevoie de nici măcar un deceniu. Acum, Alexe este vizat de procurorii anticorupție într-un dosar legat de primirea unor foloase necuvenite.

Nu cu mult timp în urmă, Alexe a fost acuzat de faptul că ar fi cerut tablă de la managerul unui combinat siderurgic. Mai exact, cele 22 de tone de tablă, în valoare de aproximativ 103.000 lei ar fi fost primite în lunile aprilie și iulie ale anului precedent la punctul de lucru al firmei deținute de Raluca Alexe.

Alexe a reacționat public la decizia procurorilor de a-l pune sub control judiciar și a decis să se autosuspende din funcția de lider al filialei ieșene a PNL. Motivul, la nivel declarativ, este acela că, la rândul lui, susține lupta împotriva corupției. În continuare, Alexe susține că e nevinovat.

Ieri, 27 aprilie, am fost invitat la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință că, în dosarul care mă vizează, am primit calitatea de inculpat, iar procurorii au dispus impunerea controlului judiciar. Sunt nevinovat și am convingerea că voi demonstra acest lucru în instanță, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcția de președinte al PNL Iași.

Partidul Național Liberal a susținut permanent lupta împotriva corupției prin toate măsurile pe care le-a luat nu doar de când este la guvernare, ci și când a fost partid în opoziție. Și eu personal am susținut lupta împotriva corupției, am promovat integritatea în activitatea mea politică și așa voi proceda și de acum înainte. Am încredere că îmi voi demonstra nevinovăția în justiție, iar, până atunci, vreau să mă asigur că această nouă calitate pe care o am în dosar nu va afecta în niciun fel activitatea și imaginea filialei.

Sunt încrezător că instanțele de judecată își vor face corect treaba, iar în final se va demonstra că sunt un om de bună credință„., a declarat Alexe.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare