Ana Birchall: „Este Barna un mare ticălos care manipulează și induce în eroare”

Ana Birchall: „Este Barna un mare ticălos care manipulează și induce în eroare”

Eliminarea domiciliului din cartea de identitate este una dintre propunerile care au generat deja destul de multe controverse publice. Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, consideră că susținerea de către vicepremierul Dan Barna a acestei idei este, în sine, un element de absurditate sau o tentativă de manipulare.

Dan Barna s-a exprimat public pe această temă, spunând că „asta vrem şi noi, domiciliul să nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identităţii să nu mai cuprindă şi domiciliul„. Consternată de această idee, Ana Birchall amintește faptul că din luna august a acestui an ar urma să fie introdusă Cartea Electronică a Identității.

Cartea electronică de identitate va conține în format electronic datele din formatul tipărit, cu excepția semnăturii olografe a titularului, prenumele părinților titularului, un certificat pentru semnătură electronică şi, după caz, certificate calificate pentru semnătură electronică, precum și datele biometrice ale titularului, constând în imaginea facială şi, după caz, imaginile impresiunilor papilare a două degete.

Pornind de la aceste informații, fostul ministru al Justiției, arată că vicepremierul Dan Barna nu poate fi decât „un mare habarnist care nu știe și nu înțelege minime cunoștințe de drept sau un mare ticălos care manipulează și induce în eroare, inclusiv propriul electorat, urmărind exclusiv avantaje electorale„.

În contextul existenței cărții electronice de identitate (care așa cum am arătat elimină birocrația), care este adevăratul scop, care este de fapt interesul urmărit de Barna cu eliminarea domiciliului așa cum este acum legal definit ca „element definitoriu al identităţii”?„, mai întreabă Ana Birchall într-o postare pe Facebook.

Dan Barna a anunțat că va propune coaliției de guvernare ca domiciliul să fie eliminat de pe cărțile de identitate, fapt ce ar permite „o participare la vot mult mai flexibilă și firească„.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.