Adrian Simionescu, după condamnarea în dosarul Proinvest: „Mă cred în continuare nevinovat”

Adrian Simionescu, după condamnarea în dosarul Proinvest: „Mă cred în continuare nevinovat”

Fostul deputat PSD, Adrian Simionescu, a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și opt luni de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută.

În urma sentinței, Simionescu este obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile la Primăria Turnu Măgurele sau la Centrul pentru persoane vârstnice Furculeşti.Acesta trebuie să plătească și suma de 638.085 lei, cu titlul de foloase necuvenite.

În anul 2017, Adrian Simionescu era trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că, la data faptelor din dosarul Proinvest, acesta era atât deputat PSD, cât şi acţionar la Fan Speed din Bulgaria. Per ansamblu, în dosar era denunțată o evaziune fiscală estimată la 1,2 milioane de euro.

La scurt timp după sentința judecătorilor ÎCCJ, Adrian Simionescu a reacționat pe pagina sa de socializare, susținând că în continuare se consideră nevinovat și că unul dintre judecători a și votat pentru achitarea sa. Mai mult, acesta arată că pentru infracțiunea de evaziune fiscală a fost achitat de judecători și că singura infracțiune pentru care a fost găsit vinovat este aceea că ocupa, în paralel, statutul de administrator al firmei din Bulgaria și pe cea de deputat în Parlamentul României.

„Văd că deja unii ziariști și unii oameni politici au avut câteva comentarii despre condamnarea mea. În primul rând sunt achitat pentru evaziune fiscală în urma unei expertize parte și implicit a deciziei definitive a completului de 5 de la ÎCCJ! Am o condamnare cu suspendare pentru administrator în fapt la o firmă din Bulgaria, la vremea aceea eram deputat în parlamentul…României! Dar…asta e viața! Mă supun deciziilor justiției chiar dacă mă cred în continuare nevinovat, unul dintre judecători de fapt votând pentru achitarea mea cu argumente bazate pe legi!”, arată Simionescu.

Fostul deputat susține că va plăti suma cu titlu de foloase necuvenite și că va face muncă în folosul comunității, așa cum îi cere sentința instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.