joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticCirc la PNL Timișoara: s-au furat buletinele și ștampilele de vot

Circ la PNL Timișoara: s-au furat buletinele și ștampilele de vot

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, susține că alegerile interne de la PNL Timișoara au fost compromise de aproximativ 200 de persoane fără drept de vot, care au furat buletinele și ștampilele.

La finalul săptămânii trecute, la Filarmonica din Timișoara au avut loc alegeri pentru desemnarea conducerii PNL Timișoara. Lucrurile nu au decurs, însă, normal, pentru că mai multe persoane au pătruns în sala în care se desfășurau alegerile și au confiscat conferința. Acuzațiile vin din partea președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Totul ar face parte dintr-o strategie instrumentată de oamenii apropiați lui Ludovic Orban, care ar fi dorit să forțeze rezultatul alegerilor interne din PNL Timișoara, în contextul alegerilor generale din partid. Alin Nica s-a plâns public cu privire la circul care a avut loc la Filarmonica Timișoara și susține că evenimentul rămâne o pată neagră pe obrazul PNL.

Liderul liberal a descrie situația în termeni foarte gravi și arată că nu este o situație unică la nivelul filialelor PNL din țară, existând cazuri la fel de îngrijorătoare la Vaslui sau Pitești. Astfel, o parte a PNL ar fi reușit să transforme alegerile interne din partid într-o serie de „bâlciuri violente”.

În sală au fost instigate să intre aproximativ 200 de persoane fără drept de vot dar cu o mare dorință să se impună. Entuziaștii fără drept de vot au furat buletinele și ștampilele, inclusiv pe cea cu numele meu și au ocupat sala după ce am anunțat amânarea alegerilor. În incinta Filarmonicii au rămas să „voteze” persoane despre care nu știam nici măcar dacă au calitatea de membri PNL. Culmea absurdului a fost atinsă când Adrian Oros, apropiatul lui Orban și chiar însuși Orban au încurajat continuarea simulacrului de alegeri, cu 300 de persoane în sală, dintre care cine știe câți erau veniți din alte localități sau chiar din afara partidului. La alegeri ar fi trebuit să voteze 914 de membri legitimi, cuprinși într-un convocator și validați prin procedurile premergătoare.„, povestește Alin Nica.

Acesta mai spune că nu se aștepta ca în orașul Revoluției să apară o astfel de situație, în care persoane fără legătură cu partidul pot forța ușile unui eveniment și pot confisca alegerile în mod nelegitim. Mai mult, Nica declară că, indiferent ce s-ar întâmpla la finalul alegerilor din PNL, Ludovic Orban nu mai este președintele PNL, din punctul său de vedere.

Pentru că setea de putere personală nu poate justifica vreodată distrugerea unui partid, spun cu părere de rău că, după ziua de sâmbătă, Ludovic Orban nu mai este președintele meu PNL.„, a punctat Nica pe Facebook.

În fotografia principală: Alin Nica, președintele CJ Timiș, sursă: Facebook.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare