joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialOana Gheorghiu: "Ce vedem acum, în procesul electoral din PNL, e dezamăgitor"

Oana Gheorghiu: „Ce vedem acum, în procesul electoral din PNL, e dezamăgitor”

Oana Gheorghiu, cofondator al proiectului „Dăruiește Viața”, este una dintre vocile importante din societatea civilă. Aceasta a comentat public, cu dezamăgire, felul în care competiția internă din PNL are ca efect secundar demotivarea oamenilor onești care își doresc să schimbe lucrurile, prin politică.

După experiența unei Românii sub PSD, societatea civilă avea așteptări uriașe de la liderii politici, așteptări care, din păcate, nu sunt în niciun fel îndeplinite de majoritatea reprezentanților politici. Ca atare, dezamăgirea devine tot mai mare și este intensificată de gustul amar al competiției dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, în care se aplică în continuare metode patentate și experimentate în era PSD. Despre această stare de spirit a scris astăzi Oana Gheorghiu pe contul său de socializare.

În epoca abuzurilor PSD, am simțit disperare și deznădejde, dar și energia de a lupta și speranța că odată ce „ceilalți” vor câștiga, nu vom mai vedea populism, cinism, ipocrizie și discursuri patriotarde doar pentru a câștiga o funcție sau un post. În idealismul meu, am visat mereu că România va avea șansa unui politician vizionar, care să inspire fără a fi nevoit să-și ajusteze discursul în funcție de audiență, care să se facă urmat,  fără a se folosi de falsul patriotism și de slăbiciunea poporului pentru așa-zisul tradiționalism. Am sperat că decența și bunul simț vor urca un pic mai sus pe scara valorilor oamenilor politici. „, a punctat Oana Gheorghiu.

Dar, în contextul politic actual, idealul unei clase politice curate și bine intenționate pare tot mai îndepărtat. De aceea, cofondatoarea „Dăruiește Viața” îi întreabă retoric pe Orban și pe Cîțu dacă ei cred că atitudinea lor din această perioadă, motivată de lupta pentru putere, va impulsiona oameni onești să-i urmeze.

Nu vreau să generalizez, căci sunt câțiva oameni tineri în politică, și în PNL, și în USR PLUS, care nu și-au pierdut busola și sper să nu o facă. Dar ce vedem acum, în procesul electoral din PNL, e dezamăgitor. Răul pe care acești oameni îl fac politicii și nouă, celor care mai credem că are rost să luptăm, e imens și va lăsa urme greu de acoperit, pe termen lung. Nu mi-am dorit niciodată să intru în politică, dar am sperat mereu că oameni decenți, onești și cu dorință sinceră de a lăsa ceva bun în urma lor o vor face. Ce credeți domnilor, Orban și Cîțu, felul în care „jucați”, va motiva astfel de oameni să vă urmeze?„, întreabă Oana Gheorghiu pe Facebook.

În fotografie: Oana Gheorghiu, sursă: Facebook

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare