Director din Ministerul Transporturilor, reținut pentru luare de mită

Director din Ministerul Transporturilor, reținut pentru luare de mită

În dosarul navelor supraevaluate, DNA face o nouă reținere. Directorul Petre Neacșa este reținut pentru 24 de ore pentru luarea unei mite în valoare de 460.000 lei.

În cuprinsul rechizitoriului aferent acestui dosar greu, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța arată în ce a constat activitatea infracțională a lui Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În contextul menționat anterior, în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) a achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.”

Practic, directorul Petre Neacșa este acuzat că ar fi primit uriașa sumă de bani cu condiția de a asigura, prin intermediul funcției sale și a influenței pe care o avea în cadrul Direcției, fondurile necesare pentru achiziționarea respectivelor ambarcațiuni.

În dosarul navelor supraevaluate, cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu de Tribunalul Constanţa, pentru o perioadă de 30 de zile, printre care se numără și directorul ARSVOM, Daniel Manole. Dosarul se referă la felul în care au fost achiziționate la suprapreț patru nave, în condiții suspecte.

Petre Neacșa va fi prezentat pe data de 8 iulie în fața Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.