sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDirector din Ministerul Transporturilor, reținut pentru luare de mită

Director din Ministerul Transporturilor, reținut pentru luare de mită

În dosarul navelor supraevaluate, DNA face o nouă reținere. Directorul Petre Neacșa este reținut pentru 24 de ore pentru luarea unei mite în valoare de 460.000 lei.

În cuprinsul rechizitoriului aferent acestui dosar greu, procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța arată în ce a constat activitatea infracțională a lui Petre Neacșa, director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În contextul menționat anterior, în care Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) a achiziționat, cu fraudarea legislației primare în materie și la prețuri supraevaluate un număr de patru nave (trei de salvare și una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA), inculpatul Neacșa Petre, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, beneficiari ai contractelor de achiziție publică, suma de 460.000 lei.”

Practic, directorul Petre Neacșa este acuzat că ar fi primit uriașa sumă de bani cu condiția de a asigura, prin intermediul funcției sale și a influenței pe care o avea în cadrul Direcției, fondurile necesare pentru achiziționarea respectivelor ambarcațiuni.

În dosarul navelor supraevaluate, cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu de Tribunalul Constanţa, pentru o perioadă de 30 de zile, printre care se numără și directorul ARSVOM, Daniel Manole. Dosarul se referă la felul în care au fost achiziționate la suprapreț patru nave, în condiții suspecte.

Petre Neacșa va fi prezentat pe data de 8 iulie în fața Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare