sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDan Motreanu și Raluca Turcan cer demisia lui Cîțu: "Ca lider politic...

Dan Motreanu și Raluca Turcan cer demisia lui Cîțu: „Ca lider politic al PNL nu mai ai nicio autoritate morală”

Liberalii Dan Motreanu și Raluca Turcan cer acum, în cor, demisia lui Florin Cîțu, pe care îl consideră principalul responsabil de alianța forțată cu PSD. Ei  spun că Florin Cîțu nu mai are nicio autoritate morală în partid și ar trebui să facă un gest de onoare.

Scena politică devine din ce în ce mai agitată, pe măsură ce negocierile PSD-PNL-UDMR se îndreaptă către formarea unui nou guvern, însă PNL simte că a ieșit extrem de șifonat din situație, atât în privința imaginii partidului, cât și a portofoliilor obținute în negocieri.

Practic, PNL pierde ministere importante în favoarea PSD și UDMR, iar reacțiile din interiorul partidului n-au întârziat să apară. Raluca Turcan, încă ministru al Muncii, susține că nu mai sunt bani de pensii și alocații și crede că Florin Cîțu e principalul responsabil de negocierile cu PSD.

„În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alții. Votul meu și al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Și doar în folosul unui grup extrem de restrâns. A fost o fraudă asupra votului colegilor”, a scris Turcan conducerii partidului.

Ea mai afirmă că mandatul lui Cîțu a fost doar un „un șir de minciuni, greșeli și jocuri personale” și susține că „e de domeniul patologicului”.

Nu doar Turcan și-a manifestat deschis nemulțumirea, ci și liberalul Dan Motreanu. Acesta cere, la fel ca și Turcan, un gest de onoare din partea lui Cîțu, care a trădat convingerile liberale și i-a mințit pe liberali cu discursul său anti-PSD.

Niciunde în lumea aceasta NU îți poti încalca atât de repede și într-un mod atât de profund tot ceea ce ai susținut și promis pentru a te alege președinte de partid. Nu este permis! Nu poti castiga Congresul cu un program și un mesaj puternic împotriva PSD, nu îți poți construi cariera politică doar pe acest discurs, expus într-un mod aproape „isteric” în timpul Congresului și apoi, după nici două luni de zile, să propui tot TU să se facă Guvern cu PSD și să duci negocieri nu doar pentru guvern de criză cu măsuri imediate, de criză, ci să ai negocieri pe teme care ne despart ideologic precum fiscalitatea, justiția sau viziuni constituționale.”, a scris și Motreanu pe pagina lui de socializare.

El mai adaugă faptul că Florin Cîțu nu mai are niciun ascendent moral la nivelul partidului și afirmă că e momentul pentru gestul onorabil al demisiei.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare