Director ROMSILVA, trimis în judecată după ce a primit mită… un teren

Director ROMSILVA, trimis în judecată după ce a primit mită… un teren

Cezar Răduță, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA SA, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru că ar fi luat mită un teren pentru a angaja un paznic de vânătoare, fără calificări profesionale.

Faptele au fost comise în anul 2016, când Răduță era directorul Direcției Silvice Ilfov. Alături de el, în dosar mai sunt implicați Constantin Alexandru, cel care a fost angajat paznic de vânătoare, deși nu avea competențele profesionale cerute de fișa postului și Emil Radu, la data faptelor inginer în cadrul Direcției Silvice Ilfov, la compartimentul resurse umane și secretar al Comisiei de verificare a condițiilor de participare și a competenței profesionale a candidaților înscriși la concurs, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că directorul Cezar Răduță, împreună cu subordonatul său, Emil Radu, ar fi permis angajarea lui Constantin Alexandru pe un post de paznic de vânătoare, deși acesta nu întrunea condiția privind pregătirea profesională prevăzută de lege pentru personalul silvic cu pregătire de bază, respectiv absolvirea unei școli profesionale silvice.  Prin acest demers a fost cauzată o vătămare a interesului legitim al Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA privind angajarea, în Corpul silvic, doar a persoanelor cu pregătire de specialitate silvică, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, constând în salariul lunar pe care Constantin Alexandru l-a încasat în calitate de paznic de vânătoare.

Procurorii mai spun că, după ce angajarea s-a finalizat, directorul ROMSILVA a primit de la paznic un teren în suprafață de 1.168,91 mp, situat în intravilanul comunei Corbeanca, județul Ilfov.

“Tranzacția” ar fi îmbrăcat forma unui contract de schimb, inculpatul Răduță Cezar Mihail oferind pentru terenul respectiv un autoturism foarte vechi a cărui valoare era de cel mult 5.000 euro (mai puțin de jumătate din suma cu care inculpatul Constantin Alexandru achiziționase terenul în urmă cu 10 ani).

În acest moment, ROMSILVA nu a declarat dacă se constituie parte civilă în proces, însă procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a trei terenuri ce aparțin directorului ROMSILVA.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.