joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneExperiențe de pe câmpul de luptă: Radu Hossu anunță proiectul unui spital...

Experiențe de pe câmpul de luptă: Radu Hossu anunță proiectul unui spital militar mobil în Ucraina

Radu Hossu este românul care a luat experiența războiului din Ucraina ca pe o misiune proprie și a plecat pe front, în speranța că se va putea documenta mai bine și se va putea implica direct în alinarea suferinței ucrainenilor care au rămas să-și sacrifice viața luptând pentru țara lor. Acum, Radu anunță că un grup de medici ucraineni au pus la punct proiectul unui spital militar mobil, care are potențialul de a salva multe vieți în război, iar românul anunță că e dispus să-și doneze inclusiv banii personali pentru a sprijini finalizarea lui.

Spitalul mobil va purta numele lui Oleg Gubal, unul dintre luptătorii pentru eliberarea Ucrainei de sub agresiunea rusească, decedat cu puțin timp în urmă în acest război lung și dificil. În memoria lui se duce la capăt un proiect extrem de important care poate face diferența între viață și moarte pentru mulți alți luptători din Ucraina. De altfel, Radu Hossu, atașat de cauza luptătorilor de acolo, a anunțat că se va implica personal, inclusiv cu donații din bani proprii pentru realizarea acestui spital militar mobil, care va purta numele celui pe care l-a numit camarad.

În ultimele luni am trăit din contul de Patreon, unde voi îmi susțineți munca eforturile de aici. Astfel, chiar dacă nu-mi vor ajunge banii strânși din donații, îi voi folosi pe ai mei. Nu o spun ca să mă laud, ci pentru că este un proiect care nu era pe listă și nu vreau să mai fac apel la donațiile voastre, căci mulți dintre voi ați donat recurent și îmi pare că deja întind coarda și mai ales pentru că este un proiect în care am decis să mă implic fără să vă anunț din timp.

Însă: pentru a-i onora memoria lui, Oleg. Pentru că acest complex medical va salva multe vieți ale soldaților și civililor din zona de conflict. Pentru că am decis și i-am anunțat că-i voi susține financiar 100% până la finalizarea proiectului, vă anunț cu bucurie că i-am convins să-l denumească „Oleg Gubal Mobile Hospital”. A fost singura condiție pusă.

Radu Hossu

Potrivit lui Radu Hossu, vorbim despre un complex spitalicesc format din trei sub-ansamble, cuprinzând: o mașină blindată de teren de evacuare care poate performa misiuni în zone accidentate, un spital blindat pe roți – un autobuz modificat, cu masă de operație și toate instrumentele necesare salvării vieților soldaților și o ambulanță blindată care în urma operațiilor făcute în spitalul pe roți, să-l ducă mai departe la un spital unde să se facă investigații suplimentare pentru pacienți și evident, operații în plus dacă ele sunt necesare și recuperare.

Inițiatorii proiectului, adică medicii din Ucraina care și-au riscat viețile pentru a salva sute de vieți de soldați, spun că pentru finalizarea acestei construcții mai au nevoie de 30.000 de euro, pentru achiziția de aparatură medicală și alte elemente absolut necesare pentru punerea în funcțiune a spitalului militar mobil.

Radu Hossu transmite celor care au donat pentru efortul lui din Ucraina că inclusiv Volodimir Zeleneski apreciază implicarea lor, lucru spus chiar de la consilierul acestuia, Alex Arestovich.

Reamintim că, de când a plecat în Ucraina, Radu Hossu a donat, din fructificarea donațiilor românilor, mașini, drone și produse necesare traiului zilnic atât soldaților ucraineni, cât și oamenilor rămași acolo.

Articolul precedent
Articolul următor
INTERVIU cu Mehrzad Moghazehi despre tragedia iraniană: “Atâta timp acolo se vinde armament și se cumpără resurse naturale ieftine, trebuie să fie haos acolo. De asta nu intervine nimeni”
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare