duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Gheorghe va contesta în instanță mărirea taxelor și impozitelor: "Ce a...

Vlad Gheorghe va contesta în instanță mărirea taxelor și impozitelor: „Ce a făcut, de fapt, Ciolacu? Și-a dat singur ordonanță să poată mări taxele și impozitele cu încălcarea prevederilor Codului fiscal”

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță faptul că se va adresa instanței în povestea măririi de către Guvernul Ciolacu a taxelor și impozitelor. Schimbarea legii prin OUG pentru a goli buzunarele românilor, mai ales a celor din mediul privat, este o procedură controversată, pe care o va avea sub lupă Curtea de Apel București, la cererea europarlamentarului.

Vlad Gheorghe, europarlamentar din partea grupului politic european Renew Europe, spune că Ciolacu și-a dat singur ordonanță ca să poată băga mânile foarte adânc în buzunarele românilor. Demersul este unul catalogat drept abuziv și demn de pus sub privirea unei instanțe de judecată. Mai mult decât atât, europarlamentarul îi sfătuiește pe români să facă același lucru, adică să ceară instanței anularea acestei Ordonanțe de urgență în temeiul art. 9, alin. (1) din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, precum și suspendarea OUG 74/2023 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare. Solicit și sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă nr. 74/2023.

Asta pentru că, spune Vlad Gheorghe, care este și jurist, orice persoană vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim prin ordonanţe sau dispoziţii din ordonanţe poate introduce acţiune la instanţa de contencios administrativ.


Ciolacu, ia-ți gândul de la banii românilor! Contest mărirea taxelor și impozitelor în instanță. La Curtea de Apel București se va judeca acțiunea mea pentru anularea Ordonanţei de urgenţă nr. 74/2023 pentru modificarea alineatului (4) al articolului 4 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Ce a făcut, de fapt, Ciolacu? Și-a dat singur ordonanță să poată mări taxele și impozitele cu încălcarea prevederilor Codului fiscal. Legal, orice modificare ar avea minimum 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial până la intrarea în vigoare, nu de pe o zi pe alta cum vrea guvernul PSD-PNL care nu mai are bani pentru ”speciali”. Mai mult, ar trebui ca orice nouă taxă și eliminare de facilități fiscale să intre în vigoare de la 1 ianuarie, anul următor și să fie cel puțin 12 luni neschimbate.

Din pix, Ciolacu a zis că schimbă legea prin OUG să poată să ia banii românilor care muncesc cinstit și nu cară șpăgi de milioane în portbagaj precum colegii lui Marcel de la partid. Dacă nu dădea această Ordonanță, nu își putea asuma răspunderea pe mărirea taxelor în Parlament.

(…)

Îi invit pe toți cetățenii României să facă o astfel de acțiune – nu durează mult, vă pun la dispoziție modelul, puteți depune inclusiv online. Din păcate, nu este gratuit, costă 100 de lei să anulezi și să suspenzi ordonanțele lui Marcel Ciolacu în justiție, dar merită ”investiția”. – a scris europarlamentarul pe contul său de Facebook.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare