miercuri, mai 1, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticEuroparlamentarul Vlad Gheorghe a făcut plângere împotriva lui Mihai Chirica la Curtea...

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a făcut plângere împotriva lui Mihai Chirica la Curtea de Conturi, pentru folosirea funcției în interes personal

Presa locală din Iași vorbește despre primarul Mihai Chirica ca despre un politician care intimidează jurnaliștii. Iar un exemplu în acest sens este atitudinea acestuia față de jurnaliștii unui ziar local din Iași, pe care i-a dat în judecată pentru niște articole care îl vizau, folosind în acest scop resursele primăriei și calitatea oficială de primar, lucru de-a dreptul halucinant. Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că a făcut o plângere la Curtea de Conturi împotriva lui Mihai Chirică pentru folosirea funcției și resurselor instituției în interes personal.

Subiectul a fost adus în atenția publică de jurnalistul Gabriel Gachi, care a și publicat documentul în care este stipulat clar faptul că Mihai Chirica cere în instanță despăgubiri de la jurnaliști „în calitate de primar”. Lucrul acesta nu e normal, pentru că persoana Mihai Chirica a decis să acționeze jurnaliștii în judecată, iar faptul că el lucrează într-o instituție publică nu e un argument să utilizeze funcția și resursele acesteia pentru a intimida presa.

Acest lucru este explicat de europarlamentarul Vlad Gheorghe, reprezentant al grupului politic european Renew Europe, care susține că a făcut în acest sens și o plângere împotriva lui Chirica la Curtea de Conturi.

„I-am făcut plângere primarului PNL-PSD Mihai Chirica! Am înștiințat Curtea de Conturi că primarul se folosește de funcția sa și de resursele Primăriei Iași în folos personal. Chirica s-a gândit c-ar fi bine să intimideze jurnaliștii dându-i în judecată în calitate oficială. A făcut acţiune înregistrată la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni al Primăriei Iași, iar plângerea sa citează calitatea oficială de primar. Surpriză – e ILEGAL!

Oare taxa de timbru pentru înaintarea acţiunii în instanţă a fost achitată tot din banii publici? Oare onorariul avocaților e plătit tot din bugetul Primăriei Iași?

Va verifica toate aceste aspecte Curtea de Conturi și poate primarul Chirica mai adaugă un dosar penal la colecția personală, care este impresionantă, chiar și pentru un primar PSD-PNL. Primăria are obligația să furnizeze toate documentele acestei spețe Curții de Conturi, iar Curtea este obligată să sesizeze Parchetul când constată încălcarea legislației.

Partea bună e că acțiunea de intimidare a presei poate fi respinsă din fașă, fără a mai intra pe fondul cauzei, pentru lipsa calității procesuale active a Municipiului Iaşi, prin primar și Primărie.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare