vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticÎn Teleorman, opoziția începe să se miște electoral. Cătălin Dumitrașcu: "Învârtirea acelorași...

În Teleorman, opoziția începe să se miște electoral. Cătălin Dumitrașcu: „Învârtirea acelorași grupuri de interese se pare că nu se va mai termina niciodată”

În județul Teleorman, mediul politic începe să fie tot mai confuz, mai ales după ce PNL Teleorman, condus acum de omul lui Dan Voiculescu, a desemnat candidați pentru locale care provin din rândurile PSD. În acest context, reprezentanții județeni ai partidului Forța Dreptei au susținut o conferință de presă, în cadrul căreia au discutat exact despre această rotire a cadrelor și grupurilor de interese, care duce la confuzie și la limitarea alternativelor pentru populație.

De câteva săptămâni, PNL Teleorman e condus de Daniel Constantin, fostă mână dreaptă a lui Dan Voiculescu, zis „Varanul”. Cumva, se pare că rolul lui e acela de a armoniza PNL cu PSD la nivel județean, iar un prim pas a fost deja făcut prin desemnarea unor candidați la primăriile din județ care și-au început sau și-au desfășurat o parte a activității politice la PSD. Nu se mai mimează nimic, practic. Vorbim despre o situație de non-combat, consfințită chiar de la nivelul conducerii centrale a PNL.

În contextul dat, Partidul Forța Dreptei, condus de medicul Cătălin Dumitrașcu, a organizat o conferință de presă, unde, împreună cu colegii lui, au vorbit despre această unificare de facto a partidelor mari, încercând să prezinte alianța Forța Dreptei-USR-PMP ca pe o alternativă la jocurile politice care se petrec acum în Teleorman.

Cred că electoratul este buimăcit de transferurile astea acum, în prag electoral. Referindu-ne la județul Teleorman, am văzut că PNL a declarat niște candidați pentru anumite orașe. La PSD presupun că va fi eternul candidat la Alexandria. Acum nu știm dacă sunt candidații PNL sau PSD, joaca asta, învârtirea asta a acelorași oameni care reprezintă aceleași grupuri de interese se pare că nu se va termina niciodată și suntem aici pentru a afirma că sperăm să reprezentăm o alternativă credibilă la ceea ce se întâmplă în acest județ.”, a spus Cătălin Dumitrașcu.

Referindu-se la comasarea alegerilor, Forța Dreptei Teleorman susține că această măsură e una profund nedemocratică:

România este într-un mare pericol de a pierde democrația câștigată prin lupta noastră de atâta timp. Nu este posibil ca modificarea legislației electorale să fie făcută doar cu câteva luni înainte de alegeri, încâlcând toate recomandările Comisiei de la Veneția și denotă o mare disperare în lupta asta pentru păstrarea puterii. S-a unit Dreapta cu Stânga, sunt doar grupuri de interese, unite în jurul banului public. În privința Teleormanului, observăm că PSD și PNL fac permutări de persoane. Că la Alexandria, fostul pesedist Hari Epure e numit candidatul PNL, e adevărat că noi considerăm că este iepurele lui Drăgușin, la Videle e Cornel Gogan, omul care a plecat supărat pe Eugen Pîrvulescu la PSD, iar acum se erijează într-un reprezentant al dreptei. Cu genul acesta de oameni încercăm să ne luptăm„, a spus și Adrian Savu.

Cert este că, în acest moment, pentru alianța Forța Dreptei-USR-PMP timpul e destul de scurt pentru o organizare eficientă în teritoriu pentru alegeri, însă liderii locali ai Forței Dreptei spun că încearcă să negocieze cât mai corect cu partenerii lor, pentru a veni cel puțin cu niște persoane curate în postura de candidați la alegerile locale.

Încercăm în fiecare dintre localitățile din Teleorman maximizarea șanselor coaliției Dreptei. Nu e o competiție propriu zisă, este vorba de a alege candidații cu cele mai mari șanse pentru localitățile respective, fie că este de la Forța Dreptei, fie că este de la USR sau PMP„, a mai spus Dumitrașcu.

Potrivit înțelegerii din coaliție, Alexandria va avea candidat din partea Partidului Forța Dreptei, Roșiorii de Vede va avea candidat din partea USR și celelalte localități sunt încă negociate în interiorul parteneriatului politic. Niște nume exacte ar putea să fie furnizate public în curând.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare