vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialEXCLUSIV! Firma șoferului lui Dragnea, sub lupa procurorilor DNA

EXCLUSIV! Firma șoferului lui Dragnea, sub lupa procurorilor DNA

Primăvara a debutat în județul Teleorman cu niște descinderi ale procurorilor DNA la sediile unor instituții publice. Vizate erau contractele încheiate de acestea cu o firmă de apartament cu sute de angajați, deținută de unul dintre foștii șoferi ai lui Liviu Dragnea.

Putem individualiza cu siguranță personajul, dacă ne amintim că, imediat după încarcerarea la Rahova, când Dragnea era cu moralul la pământ, o sursă din penitenciar mărturisea că fostul lider al PSD striga numele iubitei, dar și pe al șoferului.

„Este cu moralul la pământ, încă nu-i vine să creadă că a ajuns la închisoare. Este într-o stare foarte proastă, este trist și pare pierdut. A ajuns chiar să strige numele Irinei (n.r. iubita lui), dar și pe al șoferului.”

Pentru Dragnea, însă, Mădălin n-a fost niciodată un simplu șofer, ci un interpus ideal, care n-avea nicio problemă în a înființa afaceri care să finanțeze caracatița pesedistă în schimbul unor beneficii pe linia contractelor.

Așa că șoferului de baron i s-a dat oportunitatea  și posibilitatea de a controla o nouă companie de pază, activă și dincolo de limitele județului Teleorman, unde aceasta își are sediul. Un sediu cât un apartament modest dintr-un orășel de provincie pentru o afacere cu peste 600 de angajați. Numele companiei este EUROPROTECT SECURITY și și-a început activitatea în anul 2012. Încă din primul an, firma a înregistrat un profit de 263 927 lei, ajungând în 2018 la 3 327 397 lei.

Cum se explică această creștere majoră într-un timp atât de scurt?

EUROPROTECT SECURITY a reușit, din Teleorman, să încheie contracte cu instituții de stat din întreaga țară, printre care se numără Poșta Română, Consiliul Județean Brăila, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Spitalul Județean de Urgență din Alexandria și numeroase primării.

În plus, a beneficiat pe față de susținerea Tel Drum.

În acte, firma aparține lui Cristian Baicu, asociat cu șoferul Mădălin Ioniță într-o altă afacere. În 2016, Baicu s-a retras din firma Danubius Travel International şi a cedat pachetul de 57 % din acţiuni către celălalt asociat, Gabriel Măican şi lui Mădălin Ioniţă

Sursă: www.ebas.biz

Încă de la începutul activității pe piața marilor jucători în business, EUROPROTECT SECURITY a obținut contracte în Constanța, câștigând o licitație ce avea ca obiect asigurarea de servicii de pază umană la sediile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, confințind prietenia dintre baronul de Teleorman și baronul din Madagascar, după care, odată cu ascensiunea politică a lui Dragnea la București, firma a început să încheie contracte cu instituții centrale.

Și Direcția Regională de Drumuri și Poduri București a considerat că nimeni nu asigură protecție mai bună ca firma șoferului lui Dragnea. În consecință, sediul instituției din capitală a beneficiat de paza angajaților Europrotect Security.

În anul 2017, S.C. Europrotect Security SRL încheia un contract cu Poșta Română. Contractul avea ca obiect efectuarea serviciilor de pază și protecție pentru un număr de 9 obiective, aparținând subunităților poștale din județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Vrancea și Buzău. Poșta Română a considerat că nimeni nu poate ține de șase mai bine decât firma șoferului lui Dragnea, așa că a recompensat Europrotect Security cu frumoasa sumă de aproape 94.000 euro pentru șase luni de activitate.

Ulterior, Europrotect a derulat contracte în valoare de 1,683,721 lei cu Agenția Națională de Administrare Fiscală și un contract de 3,160,897 lei cu Spitalul Județean de Urgență din Alexandria.

În vara anului 2020, firma a încheiat și două contracte acord – cadru în valoare de aproape 8 milioane de euro (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF).

Contractele au continuat să se încheie fără probleme, iar firma angaja în neștire oameni de peste 45 de ani, pentru a beneficia de scutire la plata contribuției datorate la bugetul asigurărilor pentru șomaj și pentru a primi subvenția alocată de stat angajatorilor care încadrează în muncă pe o perioadă nedeterminată a șomerilor de peste 45 de ani.

Foști angajați ai firmei susțin că după încheierea perioadei de 2 ani, obligatorie pentru menținerea acestor beneficii de la statul român, erau determinați să plece.

Au angajat mulți oameni, dar și mulți au fost forțați să plece, după ce nu mai aveau beneficii de pe urma lor. Oricum, sunt multe nereguli acolo, pentru că s-au luat contracte aiurea, Europrotect juca rolul unui antreprenor general și dădea lucrările în subantrepriză.„, ne-a mărturisit o sursă apropiată a companiei.

Aceste probleme ale companiei ar face parte, potrivit unor surse neoficiale, din sfera preocupărilor procurorilor care au descins pe 1 martie la Consiliul Județean Teleorman, la Spitalul Județean din Alexandria (unde Europrotect Security asigură paza în mod tradițional) și la Primăria Măgura.

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare