miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVindea droguri pe Darknet și era plătit în criptomonede

Vindea droguri pe Darknet și era plătit în criptomonede

Despre „rețeaua întunecată” se discută destul de puțin în România, deși ea a ajuns să fie destul de folosită mai ales în mediul infracțional.

Potrivit specialiștilor, tehnologiile reţelei întunecate sunt construite fără puncte robuste centrale de slăbiciune, fapt ce face destul de dificilă infiltrarea autorităţilor.

Mai nou, mediul infracțional din România începe să desfășoare tranzacții frecvente pe Darknet și folosește criptomoneda ca mijloc de plată. Este și cazul unui traficant de droguri de mare risc din Arad care a descoperit că își poate desfășura activitatea mai eficient, folosind metode mai puțin tradiționale.

În plus, se știe că infractorii se adaptează mai repede la noile tehnologii decât autoritățile, iar efectele se simt de ani buni în România.

Bărbatul de 28 de ani din Arad și-ar fi desfășurat activitatea infracțională pe rețeaua darknet, folosind ca metodă de plată criptomonedele. Au avut loc, deci, percheziții domiciliare, iar polițiștii au descoperit 3.024 de grame de amfetamină, 17 grame de cocaină, 1.000 de timbre LSD, 46 de grame SPEED, 27 de plante de cannabis, 3 cântare de mare precizie, 2 corturi indoor, precum și mai multe obiecte folosite pentru creșterea și îngrijirea plantelor.

Potrivit unei comunicări a Poliției Române, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Tribunalului Arad.

Activitățile au beneficiat de suportul specializat al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare