Mesaje pro-LGBT, scrise în litere roz pe biserica din Titan Parc

Mesaje pro-LGBT, scrise în litere roz pe biserica din Titan Parc

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, situată în Parcul Titan din capitală a fost vandalizată. Pe lemnul din care lăcașul de cult este construită, cineva a scris cu litere roz mesaje pro-LGBT.

Lemnul bisericii, dar și icoanele exterioare au fost murdărite cu spray roz, iar mesajele și simbolurile scrise ar duce cu gândul la susținători ai drepturilor comunității LGBT. Din fericire, parcul are supraveghere video și, potrivit autorităților, făptașii ar urma să fie identificați destul de repede.

Sociologul Gelu Duminică, care a și postat o filmare care arată felul în care biserica a fost vandalizată, spune că e cutremurat de lipsa de respect și consideră că gestul este de-a dreptul impardonabil.
Aceste imagini mă cutremură! A cere respect fără oferi respect, este doar fariseism. A scrie pe o biserică, și pe icoane, cu vopsea, știu eu ce mesaje nu poate decât inflama spiritele și întări dihonia. Și sunt sigur că asta s-a dorit! Sper să avem înțelepciunea să nu intrăm în jocul celor ce se hrănesc cu demonii noștri!

Nu știu cine a făcut asta, însă gestul este impardonabil. Sper ca cei vinovați să fie găsiți cât mai repede și să plătească pentru ceea ce au făcut!„, a comentat Gelu Duminică situația.

Biserica este construită din lemn, în stil maramureșean și este un veritabil reper arhitectural al cartierului bucureștean. Preotul paroh paroh Adrian Niculcea a început construirea ei în anul 1994 și susține că ea a fost foarte necesară pentru credincioșii din zonă.

Biserica a început a fi construită într-un cartier de blocuri uriașe din București, Titan. Era un fel de cartier dormitor pe vremea comunistă, iar când a apărut această biserică mai era doar una singură nou construită, în rest erau bisericile foarte depărtate unele de altele.„, declara preotul pentru publicația creștinortodox.ro.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.