joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProteste anti-mască la București. Șoșoacă, fără mască, în mijlocul protestatarilor: "Nu există...

Proteste anti-mască la București. Șoșoacă, fără mască, în mijlocul protestatarilor: „Nu există pandemie!”

Un val de proteste împotriva restricțiilor s-a declanșat astăzi în câteva orașe din România. În capitală, în mijlocul protestatarilor se află chiar senatorul Diana Șoșoacă, care, fără mască la purtător, susține cu aplomb că în România nu există pandemie.

Senatorul Diana Șoșoacă nu este la prima declarație de genul acesta și nici la primul eveniment public în cadrul căruia nu poartă mască, în semn de protest față de deciziile guvernului. Astăzi, însă, aceasta a clamat, din mijlocul oamenilor adunați la protest, faptul că cei care au susținut măsurile aferente situației pandemice ar trebui condamnați. Mai mult, aceasta continuă să amenințe cu plângeri penale.

Noi nu avem pandemie, nu e nici măcar decretată pandemia în România. Tu nu poți să certifici o pandemie până când nu descoperi că în propria țară ai epidemie. Este o chestie logică și care reiese inclusiv din legislație. Deci, în condițiile în care n-ai decretat până acum epidemia, iar răspunsul la această întrebare adresată de mine la tribuna senatului n-a venit încă, sunt obligați. Vor răspunde! Voi da publicității, dar vă spun că nu mă las până când acești oameni nu vor fi demiși sau își vor da demisia și nu vom avea niște profesioniști. Sunt formulate deja plângerile penale. (…) Dacă asta vor, să-i țin numai în plângeri penale, îi țin doar în plângeri penale.”

Despre medicul Flavia Groșan de la Oradea, Șoșoacă susține că e un medic adevărat, supus unor presiuni nedrepte.

Nu urmează să fie sancționată, este chemată la Colegiul Medicilor din Oradea. Întâmplător mă cunosc cu doamna Groșan și cam cu toți oamenii care luptă pentru drepturi și libertăți (…) Doamna doctor Groșan este un adevărat medic, face exact ceea ce trebuie să facă un medic, să observe situația pacientului și în urma consultului să îi facă un tratament personalizat.”, a mai declarat Diana Șoșoacă din mijlocul protestatarilor din București.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare