duminică, mai 5, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneDe ce e în continuare Florin Iordache președintele Consiliului Legislativ? Altă întrebare!

De ce e în continuare Florin Iordache președintele Consiliului Legislativ? Altă întrebare!

Florin Iordache, fostul ministru al Justiției până în februarie 2017, cunoscut și sub porecla de „altă întrebare”, continuă să ocupe fotoliul de președinte al Consiliului Legislativ și are rang de ministru. Asta în condițiile în care Parlamentul îl poate revoca oricând. Totuși, nu o face… De ce? Ei bine, asta chiar e o altă întrebare.

Florin Iordache a devenit președinte al Consiliului Legislativ în luna noiembrie a anului 2020. Fostul inginer al Fabricii de Mobilă din Caracal, transformat de PSD în ministru al Justiției, a reușit cumva să-și mențină rangul de ministru, deși parlamentul îl poate revoca, de vreme ce coaliția de guvernare e majoritară.

Și astăzi, la o scurtă analiză a site-ului Consiliului legislativ poate fi găsită fotografia lui Iordache, primul din lista conducerii instituției, profitând de faptul că lumea a uitat ce făcea în timpul protestelor anti-corupție din România.

Consiliul Legislativ și-a început activitatea la 1 aprilie 1996, ca organ consultativ de specialitate al Parlamentului, înfiinţat în temeiul art. 79 al Constituţiei din 1991 şi având ca principale atribuţii avizarea proiectelor de acte normative şi ţinerea evidenţei oficiale a legislaţiei României.

Fenomenul ciudat a fost remarcat tot de un fost ministru al Justiției, de data aceasta Ana Birchall, care observă că, deși s-a promis faptul că Iordache va fi revocat din funcție după ce va exista o majoritate în Parlament, acest lucru nu se întâmplă nici astăzi.

În caz că vă întrebați ce mai face Iordache alias „Altă Întrebare”, atunci aflați că este bine mersi, fiind în continuare președintele Consiliului Legislativ, cu rang de ministru, deși Parlamentul poate oricând să îl revoce.. dacă vrea! Vă și zâmbește frumos, deși sfidător, din poza oficială de pe site-ul Consiliului Legislativ! Apropos, câte luni au trecut de la alegeri când în campania electorală se declara și se promitea sus și tare că domnul Iordache va zbura din funcție imediat ce va exista o nouă majoritate? Sunt curioasă cîți din cei care l-au votat anul trecut președinte al Consiliului Legislativ ( eu NU l-am votat) au știut că îl votează ministru… Da, conform prevederilor art.7 alin. 1 din LEGE nr.73 din 1993, cu modificările la zi, Iordache are rang de ministru deoarece funcția de președinte al Consiliului Legislativ este asimilată celei de ministru. Superb, nu?„, a scris Birchall pe Facebook.

Culmea este că revocarea lui Iordache este extrem de simplă. Tot Ana Birchall arată că, în virtutea principiului de drept „Actus primus, Actus contrarius„, cine emite un act poate să-l și revoce. Ca atare, parlamentul, în care PNL, USR-PLUS și UDMR sunt majoritari, poate să-l revoce pe Iordache în orice moment. N-o face, însă. De ce? Ei bine, asta e o întrebare bună!

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare