marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneInstanța a decis: Dragnea rămâne după gratii

Instanța a decis: Dragnea rămâne după gratii

Instanța a decis astăzi că Liviu Dragnea rămâne după gratii, el putând face o nouă cerere de eliberare condiționată pe data de 27 iunie.

Dragnea a făcut o nouă cerere de liberare condiționată și avea și niște speranțe justificate cumva de faptul că primise aviz de eliberare din partea comisiei de liberări din cadrul penitenciarului Rahova în urmă cu doar câteva zile.

Dragnea a fost audiat de judecători prin sistem de videoconferință, iar acesta a încercat să-i convingă de faptul că s-a reabilitat și că, dacă s-ar elibera, ar face fapte bune.

Cred că am stat destul în penitenciar. Vă rog să îmi admiteți cererea. M-am reabilitat și cred că pot face bine dacă voi fi eliberat”, le-a spus Dragnea judecătorilor.

Avocata lui Dragnea spune că Dragnea nu ar deveni o povară pentru societate, de vreme ce are locuință proprie și mijloace de a se integra social și crede că clientul ei întrunește toate condițiile cerute de lege pentru a ieși din închisoare mai devreme. Un alt argument al Flaviei Teodosiu, avocata lui Dragnea, a fost și acela că fostul politician a plătit prejudiciul produs în dosarul angajărilor fictive.

În cadrul audierii, aceasta a mai spus că Dragnea „a fost izolat, i s-a permis să iasă la aer o oră pe zi din 24. Între iulie şi februarie a urmat o serie lungă de plângeri. Nu au fost aplicate soluţiile, deşi definitive. Se impune compensarea cu zilele de muncă pentru perioada în care nu i s-a permis să muncească. Inclusiv dreptul la sănătate i-a fost încălcat.

Procurorul DNA, însă, nu a considerat că argumentele acestea compensează în vreun fel faptul că Liviu Dragnea crede și astăzi că e condamnat politic, fapt care îl determină să se raporteze la sine ca un fel de erou, nu ca la un infractor, și tocmai de aceea nu poate accepta că a încălcat legea. Ca atare, a mai cerut încă șase luni de închisoare pentru acesta.

Judecătorii au decis să-i dea lui Dragnea următoarea șansă pe data de 27 iunie.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare