Fost ministru al Sănătății, urmărit penal după o angajare fictivă la minister

Fost ministru al Sănătății, urmărit penal după o angajare fictivă la minister

Florian Bodog, fostul ministru al Sănătății, a aflat ieri vestea că are ca are calitatea de urmărit penal, după ce procurorii au arătat că a facilitat angajarea fictivă a unei apropiate la minister, vreme de un an.

Fostul ministru, actual senator, a rămas și fără imunitate parlamentară la solicitarea DNA, în urma unui vot al colegilor lui. Ca atare, acesta poate, de acum, suporta consecințele legale ale faptelor sale.

Procurorii arată în rechizitoriu că, în calitate de ministru al Sănătății, Bodog s-a implicat direct în angajarea unei persoane în funcția de consilier personal și în remunerarea acesteia, deși, timp de 12 luni, aceasta nu s-a prezentat la locul de muncă.

Mai mult, demnitarul a și semnat în locul persoanei o serie de 12 acte.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, Florian Bodog, deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu ar fi luat măsuri pentru sancționarea disciplinară„, arată procurorii DNA. 

Practic, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

În plus, Bodog este acuzat și faptul că ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă și pe o declarație pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecințe juridice.

La data de 23 septembrie 2019, Senatul a respins o cerere similară a DNA de încuviințare de începere a urmăririi penale a aceluiași demnitar.

Ulterior, procurorii au obținut noi date și indicii rezonabile privind săvârșirea, de către Bodog, și a altor infracțiuni, respectiv trei infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum și a unui alt act material care intră în conținutul constitutiv al infracțiunii de abuz în serviciu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.