vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri Interne"Strada Roman Protasevich" a generat deranj la Moscova

„Strada Roman Protasevich” a generat deranj la Moscova

Ideea istoricului Andrei Oișteanu de a redenumi strada pe care este situată Ambasada Republicii Belarus după numele jurnalistului Roman Protasevich, preluată de primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a generat deranj la Moscova.

Cel puțin asta susține primarul sectorului 1, după ce a acordat un interviu pe această temă celor de la Euronews. Clotilde Armand a declarat jurnaliștilor străini că redenumirea străzii este „un mod pașnic de exprimare a protestului și solidarității”. Mai mult, ea a spus că nu putem închide ochii la abuzurile împotriva drepturilor omului și că redenumirea străzii este maniera în care românii nu acceptă acțiunile abuzive de acest fel.

Într-o postare pe Facebook, primarul sectorului 1 susține că inițiativa a generat deranj la Moscova și că există chiar un deputat rus care și-a manifestat deschis supărarea pe această temă.

Am acordat un interviu pentru Euronews English despre propunerea de a modifica numele străzii unde se află ambasada din Belarus. De ce? Pentru că nu trebuie să tolerăm abuzurile unui dictator terorist. Demersul meu a deranjat Moscova și un deputat al Kremlinului este supărat că vrem să modificăm numele străzii. Zic că este semn bun.”, susține Armand.

Jurnalistul Roman Protasevich este arestat în Belarus, împreună cu prietena lui, Sofia Sapega. Amândoi au apărut în înregistrări, mărturisind faptul că au contribuit la declanșarea unor mișcări anti-regim care au avut loc în zonă.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare