„Strada Roman Protasevich” a generat deranj la Moscova

„Strada Roman Protasevich” a generat deranj la Moscova

Ideea istoricului Andrei Oișteanu de a redenumi strada pe care este situată Ambasada Republicii Belarus după numele jurnalistului Roman Protasevich, preluată de primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a generat deranj la Moscova.

Cel puțin asta susține primarul sectorului 1, după ce a acordat un interviu pe această temă celor de la Euronews. Clotilde Armand a declarat jurnaliștilor străini că redenumirea străzii este „un mod pașnic de exprimare a protestului și solidarității”. Mai mult, ea a spus că nu putem închide ochii la abuzurile împotriva drepturilor omului și că redenumirea străzii este maniera în care românii nu acceptă acțiunile abuzive de acest fel.

Într-o postare pe Facebook, primarul sectorului 1 susține că inițiativa a generat deranj la Moscova și că există chiar un deputat rus care și-a manifestat deschis supărarea pe această temă.

Am acordat un interviu pentru Euronews English despre propunerea de a modifica numele străzii unde se află ambasada din Belarus. De ce? Pentru că nu trebuie să tolerăm abuzurile unui dictator terorist. Demersul meu a deranjat Moscova și un deputat al Kremlinului este supărat că vrem să modificăm numele străzii. Zic că este semn bun.”, susține Armand.

Jurnalistul Roman Protasevich este arestat în Belarus, împreună cu prietena lui, Sofia Sapega. Amândoi au apărut în înregistrări, mărturisind faptul că au contribuit la declanșarea unor mișcări anti-regim care au avut loc în zonă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.