joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiCazul masacrării pădurilor seculare din Bucegi ajunge la DNA

Cazul masacrării pădurilor seculare din Bucegi ajunge la DNA

O asociație de mediu sesizează DNA, pentru masacrarea pădurilor seculare din Valea Cerbului, în Parcul Natural Bucegi.

Mai mulți reprezentanți ai asociației Agent Green au mers în zona cu pricina și au găsit tăietorii de lemne la datorie. La vederea lor, aceștia au abandonat utilajele și au fugit.

Unul dintre avocații asociației, Cătălina Rădulescu, l-au contactat pe directorul parcului și i-au atras atenția asupra exploatării ilegale, iar acesta a spus că „în zona respectivă sunt exploatări forestiere care se desfășoară legal”.

Potrivit asociației, după o verificare în SUMAL, reiese că autorizația de exploatare este expirată de pe data de 30 aprilie. Polițiștii au ajuns și ei la fața locului și au dispus încetarea activității de tăiere a pădurilor până la soluționarea problemei.

Mai grav este faptul că zona în care se exploatează a fost desemnată în anul 2007 SIT NATURA 2000, 23 de specii de faună și floră și 28 de specii de habitate fiind inventariate acolo.

Acesta este și motivul pentru care activiștii de mediu solicită Ministerului Mediului transformarea munților Bucegi din parc natural în parc național și să pună sub protecție strictă 90% dintre pădurile Bucegilor.

În plus, având în vedere exploatările ilegale din Valea Cerbului, asociația Agent Green anunță că sesizează DNA cu privire la vădite acțiuni de corupție care permit distrugerea naturii într-o zonă care trebuie să fie protejată prin lege.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Un puiet de brad atinge aprox 1,5 m inaltime in 10 ani. Vor putea nepotii nostri admira muntii impaduriti ?! Este de dorit impadurirerea dar nu poate suplini dezastrul facut de de defrisari 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare