marți, martie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiGeeks for Democracy cere PNL să nu organizeze Congresul cu prezență fizică

Geeks for Democracy cere PNL să nu organizeze Congresul cu prezență fizică

Asociația Geeks for Democracy solicită PNL să reconsidere intenția de a organiza Congresul partidului cu prezență fizică, având în vedere rata uriașă de infectare cu COVID-19 la nivelul capitalei.

Potrivit datelor oficiale furnizate de autorități, pe 21 septembrie rata de infectare la nivel național era de 2,06 ‰, iar, la nivelul capitalei, de 2,91‰. Tot în același interval, 990 persoane se aflau internate la ATI, iar numărul celor afectați grav de pandemie e în creștere. Ca să fie drama completă, spitalele de profil din principalele orașe au anunțat că nu mai sunt locuri libere la terapie intensivă.

În aceste condiții, asociația Geeks for Democracy cere liberalilor să respecte măsurile de protecție în pandemie și să renunțe la ideea organizării congresului cu prezență fizică.

Potrivit legii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, organizarea de conferințe în  spații închise poate fi realizată cu participarea unui număr de maximum 150 de  persoane, doar dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul  SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test  antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv  persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară  confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și sunt asigurate măsuri pentru purtarea măștii de  protecție și o suprafață de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Cei de la Geeks for Democracy spun că dacă PNL va organiza Congresul cu prezență fizică în această situație epidemiologică gravă, atunci liberalii dau dovadă de iresponsabilitate, lucru cu atât mai grav cu cât chiar ei guvernează țara în acest moment.

„Solicităm PNL să revină asupra deciziei de organizare a congresului PNL cu participarea fizică a peste 5000 de persoane și să arate solidaritate cu restul populației care a înțeles că măsurile de limitare a întrunirilor cu mai multe persoane sunt necesare în condițiile situației pandemice!”, se arată în scrisoarea deschisă, transmisă de Geeks for Democracy membrilor PNL.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare