marți, mai 7, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiEXCLUSIV Fiul lui Dragnea schimbă firma... din nou

EXCLUSIV Fiul lui Dragnea schimbă firma… din nou

Valentin Dragnea își abordează afacerile foarte pragmatic și schimbă firmele ca pe șosete. Ferma Salcia, Agrotrust, Gransiloz, Nutrelo Group sunt numai câteva dintre afacerile în care fiul lui Dragnea a fost implicat de-a lungul vieții lui de afacerist. Acum, și Nutrelo Group, firmă asumată de Valentin Dragnea, își schimbă denumirea și obiectul de activitate.

Monitorul Oficial, consultat de INVESTIGATORIA, arată că în vara acestui an, Nutrelo Group, unde Valentin Dragnea deține 80% din capitalul social, își schimba denumirea în Nutrelo Food.

Mai mult, cu această ocazie, firma își schimbă și obiectul de activitate, doar Ilie Dragne rămâne în continuare la butoanele administrării, așa cum a făcut-o mereu în anii trecuți, cu majoritatea companiilor din care fiul lui Dragnea și-a obținut profitul, chiar dacă, în unele situații asta a presupus tragerea în piept a unor parteneri și colaboratori. Ne amintim de porcii cumpărați și neplătiți sau de utilajele cumpărate și neachitate.

Noul Nutrelo are ca obiect de activitate comerțul cu amănuntul în magazinele nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun.

Și Ferma Salcia a fost acoperită cu altă denumire, potrivit documentelor oficiale. Nu uităm că, în privința acestei afaceri, lucrurile sunt și mai complicate, după ce compania germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în zootehnie, cerea în anul 2019 insolvența Fermei Salcia.

La jumătatea lunii octombrie a anului respectiv, dosarul insolvenței s-a mutat la Curtea de Apel București, dosarul fiind înregistrat cu numărul 767/87/2019. La mijloc era o datorie a lui Dragnea jr. de 221.000 euro, la care se adăugau penalități de întârziere care se ridicau la aproximativ un milion de euro.

În acest context a intrat în scenă o firmă nouă:  S.C. Agrova Pork Farm SRL. În acte, firma aparține unui anume Florin Stănilă din județul Prahova și s-a înființat în anul 2018, chiar în vremea în care Valentin Dragnea cumpăra porci de la nemți, cu intenția de a nu-i mai plăti vreodată.

Tot atunci, Agrova Pork Farm SRL își stabilea sediul social, culmea, în Teleorman, de unde a și închiriat ferma de porci a lui Valentin Dragnea.

Practic, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență, pe 26 martie 2020, societatea AGROVA PORK FARM SRL, în calitate de locatar al imobilului situat în Sat Salcia, Comuna Salcia a comunicat intenția de continuare a activității în baza contractului de închiriere și a solicitat supunerea spre aprobarea Adunării Creditorilor menținerea Contractului de închiriere nr.27/05.07.2019, respectiv încheierea unui act adițional.

Luna următoare, AGROVA PORK FARM SRL primea acordul pentru continuarea Contractului de închiriere precum și faptul că pentru menținerea acestuia sau încheierea actului adițional nu este necesară aprobarea Adunării Creditorilor, iar “încheierea actului adițional se încadrează în condițiile obișnuite de exercitare a activității curente ale societății FERMA SALCIA SA ( având în vedere încheierea contractului anterior datei deschiderii procedurii insolvenței societății FERMA SALCIA SA ) pentru care este necesară doar avizarea de către administratorul judiciar în baza unei solicitări a administratorului special.”

Din datele obținute de INVESTIGATORIA,  această nouă firmă, care pare să fi înlocuit Ferma Salcia doar în privința denumirii și datelor de identificare fiscală, a funcționat până cel puțin la sfârșitul anului 2020 fără autorizație.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare