vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDragoș Tudorache: "UDMR face treaba murdară a PNL și PSD"

Dragoș Tudorache: „UDMR face treaba murdară a PNL și PSD”

Europarlamentarul Dragoș Tudorache, face acuzații extrem de grave la adresa partidelor politice, care au pregătit marea reuniune a PSD și PNL. Acesta vorbește despre iliberalism și despre o capturare a statului, realizată cu sprijin din partea UDMR.

Acuzații grave din vin tabăra USR după ce PNL a anunțat că merge pe varianta unei guvernări alături de PSD. Europarlamentarul Dragoș Tudorache punctează, în acest context, rolul UDMR în conturarea acestei noi realități politice, care tinde să se îndrepte către ceea ce se întâmplă în Ungaria și Polonia.

PNL și PSD au deschis aseară un drum pe care îl speram închis: drumul către iliberalism și capturarea statului, folosindu-se de vocea lui Kelemen Hunor și a UDMR pentru a lansa pretextul unei majorități pentru „schimbarea Constituției”. În realitate, e rețeta de iliberalism patentată în Ungaria și în Polonia, un pact pentru aservirea instituțiilor statului, pentru ca apoi jaful din banii publici și monopolul asupra puterii să se poată desfășura nestingherit.„, arată europarlamentarul.

El crede că tot ce se întâmplă acum este parte dintr-un plan bine pus la punct, în care UDMR are un rol esențial.

UDMR face treaba murdară a celorlalți doi, care nu au curajul, alături de Klaus Iohannis, de a-și asuma până la capăt ticăloșia pe care o pun la cale și care le vine atât de natural.„, a mai punctat Tudorache.

Europarlamentarul crede că în toți acești ani recenți, PNL a folosit retorica urii față de PSD ca pe un instrument de auto-protecție, deși, în realitate, liberalii au fost mereu frustrați de faptul că nu puteau da mâna cu foștii parteneri din USL și că USR-PLUS a fost, în tot acest timp, niște parteneri incomozi, pe care nu i-au dorit niciodată alături.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat luni seară că partidul pe care îl conduce își dorește o alianță cu PSD și PNL, decizia fiind luată după consultări cu filialele județene.

Luni ne-am consultat cu președinții organizațiilor județene, iar în cadrul ședinței online al Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliții între PNL-PSD-UDMR, susținută de grupul parlamentar al minorităților naționale”, a anunțat liderul UDMR.

Dorința exprimată de liderul UDMR este, așa cum a punctat și Tudorache, revizuirea Constituției, în sensul introducerii republicii parlamentare, obiectiv care ar face ca noua coaliție să aibă „sens”.

 

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare