vineri, aprilie 12, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUDMR vrea modificarea Constituției României: "Noi am avut propuneri pentru republică parlamentară"

UDMR vrea modificarea Constituției României: „Noi am avut propuneri pentru republică parlamentară”

Negocierile pentru noua coaliție de guvernare scot la iveală deziderate mai puțin mediatizate până acum ale UDMR. Liderul formațiunii politice, Kelemen Hunor, a declarat, în acest sens, că partidul pe care îl conduce își dorește ca România să devină republică parlamentară.

Kelemen Hunor alătură UDMR coaliției deja stabilite între PNL și PSD și spune că majoritatea parlamentară câștigată astfel ar trebui să aibă ambiții mai mari, una dintre ele fiind modificarea Constituției României și definirea tipului de republică: parlamentară sau prezidențială.

Pornind de la ideea că România nu este „nici măcar republică semi-prezidențială”, liderul UDMR spune că e momentul ca această situație să fie rezolvată și că formațiunea pe care o conduce tinde către înlocuirea actualei forme de organizare cu o republică parlamentară.

Noi am avut propuneri pentru republică parlamentară. În acest moment este importantă să clarificăm ce vrem să facem – republică parlamentară sau republică prezidenţială. E cred că, după 31 de ani, nu e bine să stai în această formulă – nici aşa-nici altfel. Nici măcar nu este republică semi-prezidenţială. Este un amestec şi depinde de preşedinte, depinde de ambiţia preşedintelui unde o duce şi în ce direcţie împinge activitatea”, a declarat Kelemen Hunor.

El mai susține că actuala formă de organizare a statului român nu face altceva decât să genereze perpetuu conflicte interinstituționale și politice permanente.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare